Sport

2016.05.10. 17:33

Ráfáztak a komlóiak a reklamálásra

Nem mindennapos eset zajlott le a hétvégén a Komlói Bányász SZEOL elleni 4-0-s veresége alkalmával. A baranyai együttesből két játékost is kiállított a játékvezető, ráadásul nagyjából 10 másodperc leforgása alatt.

Szakács Miklós

Szegény embert az ág is húzza. Hát még a komlói focicsapatot. Nem elég, hogy Varga Balázs csapatától négy pontot levont az MLSZ, hogy az utóbbi hetekben komoly sérüléshullám söpört végig a csapaton, most még két eltiltással is meg kell majd küzdeni a következő hetekben a csapatnak.
Történt ugyanis, hogy a SZEOL elleni idegenbeli meccs 56. percében a komlóiak egyik játékosa betört a tizenhatoson belülre... A részleteket már Varga Balázs, a Bányász edzője mesélte el.

– Felrúgták a támadónkat, jó 50 méterről, a kispadtól is hallatszott a csattanás – kezdte a történetet a szakember. – Bár egyértelműnek tűnt a szabálytalanság, a bíró továbbot intett. Még ugyanannak a támadásnak a végén Vágner Attila lőtt kapura, a labda pedig az egyik a védő kezéről ment ki az alapvonalon, de a tizenegyes itt is elmaradt. A játékosaim oda is mentek a játékvezetőhöz reklamálni, aminek az lett a vége, hogy Nagy Norbert azonnal piros lapot kapott. Amikor Károly Viktor ezt szóvá tette, őt is kiállította a bíró. Ilyet én még nem is láttam, hogy tíz másodperc leforgása alatt, reklamálásért két játékost is kiállítsanak.
Vargától megtudtuk, hogy két játékosa valóban nem túl szofisztikált stílusban szólt oda a játékvezetőnek, ő sem vitatja, hogy akár pirosat is értek a megjegyzések, de azt nagyon túlzónak érzi, hogy az egyik kiállítás után azonnal jött az újabb.

– Nem akarom erre fogni a vereséget, de az a helyzet, hogy ezt már nem bírjuk el – jegyezte meg az edző. – A pontlevonás megviselte a csapatot, hiszen bár jogos az MLSZ ítélete, nem a fiúk hibája miatt büntettek meg minket. Az elmúlt hetekben folyamatosan 4-5 játékosom sérült, alapembereket kell nélkülöznünk. Mi egy nagyon fiatal csapat vagyunk. Ha egy ilyen fontos meccsen fél órán át kilenc emberrel kell játszanunk, azt már nem bírjuk el.  Sajnálom a dolgot, mert a kiállításokig élvezetes, jó mérkőzést játszottunk.
Varga hozzátette, bár a feljutásról szőtt álmok ezzel szertefoszlottak, azért dolgoznak tovább, és igyekeznek minél több pontot szerezni a hátralévő fordulókban.

Cél a bronz

A SZEOL elleni vereséggel elveszítette esélyét a második hely megszerzésére a Komló, ugyanis jelenleg tíz pont a baranyaiak hátránya, és már csak három meccsük van hátra a szezonból.
Innentől kezdve az a cél, hogy a dobogóra odaérjen valahogyan a csapat, ezt korábban már maga Varga Balázs is elmondta. Ez nem tűnik lehetetlen küldetésnek, ugyanis a jelenleg harmadik helyen álló Budafoknak csak egyel van több pontja a Bányásznál, igaz egy meccsel kevesebbet játszottak a komlóiaknál. A hétvégén szabadnapos lesz Varga együttese, az utolsó három fordulóban pedig Gyulára utaznak, a Szentlőrincet fogadják, majd zárásként a sereghajtó Szekszárdhoz látogatnak. Nem tűnik lehetetlennek, hogy kilenc ponttal zárják ezt a három meccset.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!