Sport

2016.05.21. 11:04

Egy Bóly elleni sikerrel bajnok lehetne a PMFC

Bajnoki címet ünnepelhetnek szombaton a PMFC labdarúgócsapatának szurkolói: Márton Gábor együttese egy Bóly elleni sikerrel bebiztosíthatja első helyét a megyei I. osztályban. Aztán jöhet az osztályozó, majd remélhetőleg az NB III.

K. Mayer András (DN)

Egyetlen lépés választja már csak el a PMFC-t attól, hogy bajnoki címet ünnepelhessen. Sajnos csak a megyei I. osztályról van szó, de ezen már nem érdemes rugózni: ahhoz ugyanis, hogy a piros-feketék visszakerüljenek az őket megillető helyre, minden akadályt sikerrel kell venniük – ráadásul lehetőség szerint első nekifutásra.

A Márton Gábor által irányított együttes szombat délután várhatóan végez az első leckével. A képlet egyszerű: amennyiben legyőzi hazai pályán a Bólyt, első helyen végez, függetlenül attól, hogy mit játszik majd az első számú rivális, a Szászvár. A két csapat között ugyanis jelen pillanatban, három fordulóval a vége előtt hét pont a különbség, vagyis ha szombat estére nem csökken a PMFC előnye, akkor eldől minden. A pécsiek formáját látva pedig nem nagyon tudjuk elképzelni, hogy a bólyiaknak lesz bármiféle sanszuk akár egyetlen pontocska megszerzésére is.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Márton Gábor irányításával ma délután révbe érhet a PMFC, ha legyőzik a Bólyt (Fotó: Laufer László)
[/caption]Ha meglesz a győzelem, biztosan csodálatos lesz a hangulat a stadionban. A szurkolók és a játékosok nyilván nem hagyják majd ki az ünneplést – ugyanakkor a klub vezetői későbbre terveznek némi fiesztát.
– Mostanra nem tervezünk semmit, hiszen a bajnokságból lesz még vissza két forduló – mondta Győri János, a PMFC klubigazgatója. – Az utolsó bajnoki mérkőzésünket viszont itthon játsszuk, s azon természetesen méltóképpen meg szeretnénk ünnepelni az esetleges elsőségünket, s a B-közép is jelezte, hogy megfelelően hozzájárul a jó hangulat megteremtéséhez.

A bajnoki cím után aztán jöhet a következő lépés, az osztályozó. A Magyar Labdarúgó Szövetségnél előzetesen megkérdezik a húsz első helyezettet, hogy egyáltalán vállalják-e a magasabb osztályt, aztán június 7-én sorsolnak. Tíz csapat juthat majd fel a harmadosztályba – nagyon reméljük, hogy a PMFC ott lesz közöttük!

Kik esnek ki?
A megye I.-ben a PMFC bajnoki címe készpénznek vehető, az pedig nagyon valószínű, hogy a Szászvár lesz a második, a Siklós pedig a harmadik. Az NB III.-ba egy csapat juthat fel, kieső pedig kettő lesz: jelen állás szerint a Bogád és a Beremend. De itt még lehet változás a hátralévő három forduló során, hiszen a Szigetvár csak három ponttal előzi meg őket.

Az ócsárdiak már most bajnokok
A megyei II. osztályban a 30. fordulóra kerül sor most hétvégén. Miután az éllovas Ócsárd már 73 pontnál jár, üldözőjének, a Harkánynak pedig 14 pont a lemaradása, a bajnoki cím eldőlt: Sütő László együttese még három, Burgert Ottó tanítványai pedig ugyan még négy mérkőzést játszanak le, de ezt a hátrányt már nem lehet ledolgozni.

A dobogó második és harmadik fokáért viszont még nagy csata várható. A Harkány jelenleg 59 ponttal a második, a Palotabozsok 56-tal harmadik, a Lánycsók 55-tel a negyedik, a Lovászhetény pedig 52-vel az ötödik, s ebben a szoros versenyfutásban sokat számít, ki hány meccset játszik a zárásig. Ebből a szempontból a palotabozsokiak állnak a legrosszabbul, hiszen már csak háromszor lépnek pályára, a harkányiak és a lánycsókiak négy, míg a lovászhetényiek öt (ebben benne van a Kétújfalu elleni mérkőzés, amelyre június 8-án kerül sor) bajnokit játszanak még.

A tabella alján már nem várhatóak változások. A Vajszló utolsó helye borítékolható, és az is nagyon valószínű, hogy a Gyód lesz az utolsó előtti.

Babarc, Márok, Magyarhertelend
A megyei III. osztályban, a Czibulka csoportban már csak két forduló van hátra, ezért nagyon valószínű, hogy a Sellye II. előtt öt ponttal vezető Szentlőrinc II. megnyeri a bajnoki címet. Az utolsó helyen a Szabadszentkirály végez majd.

A Tamási csoportban sem kell már izgulni az elsőséget illetően, itt a babarciak végeztek az élen: három forduló van még hátra, az előnyük tizenegy pont a Görcsönydobokával szemben. A sereghajtó Bátának nincs sok esélye megelőzni a Szalántát.
A megyei IV. osztály A-csoportjában az utolsó fordulóra kerül sor most hétvégén, ennek megfelelően elég tiszta a kép. A Márok toronymagasan megnyerte a bajnokságot, a második helyért a Sátorhely és az Ivándárda küzd: mindkettő otthon játszik, előbbinek egypontos előnye van. Az utolsó helyen a Versend végzett.
A B-csoportban a Magyarhertelend emelkedett ki a mezőnyből, két fordulóval a vége előtt tizennégy ponttal vezet a Baksa előtt. A baksaiaknak még küzdeniük kell az ezüstért, a Királyegyháza ugyanis ott lohol a nyomukban (három pont a különbség).

Kemény ellenfél lesz a Szászvár
A Baranya megyei Kupában nemrég megtartották az ötödik forduló sorsolását, s bizony kemény ellenfelet kapott a PMFC: május 25-én, szerdán (17.30) a bajnokságban a második helyen álló Szászvárt fogadja. A további program: Lovászhetény–Sellye, Kővágószőlős–Mozsgó.

Címkék#Pécs#Bóly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!