Gazdaság

2016.05.24. 14:46

Szigorúan ellenőrzik a cementgyár károsanyag-kibocsátását

Minden tételben messze a határérték alatti kibocsátást produkált az elmúlt esztendőben a Duna-Dráva Cement Kft. beremendi gyára – derül ki a cég e témában közzétett jelentéséből.

K. E. (Dunántúli Napló)

A társaság folyamatosan méri a termeléssel összefüggésbe hozható károsanyag-kibocsátást. Ennek adatai a 2008. évi környezetvédelmi nagyberuházás óta javultak látványosan. A tavalyi mérések tanúsága szerint a nitrogén-oxidok napi átlagos kibocsátása kevesebb, mint a fele a megengedett határértéknek, a szén-monoxid kevesebb mint egytizede, a kén-dioxid pedig egyhuszonötöd része az előírásban rögzítettnek.

Ennél is látványosabb az üzem porkibocsátási mutatója, ugyanis a napi határértékben rögzített 30 milligramm/köbméteres mutatót messze alulmúlva mindössze 1 milligrammos a kibocsátás. A beremendi jó eredményekből kiindulva a cég ezekben a hetekben indítja váci gyárában is környezetvédelmi nagyberuházását, mintegy hétmilliárd forintot fordítanak a technológia átépítésére. A beremendi gyárral kapcsolatos friss hír, hogy június 3-ig üzemszünetet tartanak, ebben az időszakban egyáltalán nincs károsanyag-kibocsátás.

Címkék#beremend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!