Közélet

2016.06.01. 14:45

Buszvárókat, új pénztárt építenek

A város szinte minden szervezete, az ott élők minden korosztálya igyekszik valamilyen módon kapcsolódni a Zrínyi Emlékév előkészületeihez.

K. E.

Ennek jegyében folytatja tavaly megkezdett programját a város önkormányzata: a Start Mintaprogram keretében újabb buszvárók készülnek és szolgálják a szigetváriakat.

A város a kezdeményezés elmúlt évi sikerén felbuzdulva lépett akcióba ismét, tavaly hasonló keretek között hat buszváró készült el a településen és peremkerületein. Jelenleg az államilag támogatott program műszaki feltételeinek kialakításán dolgoznak, a város egy új műhelyt létesít a munkában részt vevők számára a Szent István lakótelepen található elhagyott kollégiumban.



Idén itt nemcsak három új buszvárót készítenek a közfoglalkoztatottak – ezekből kettőt a lakótelepen, egyet pedig a városi kórház előtt helyeznek el –, hanem teljes körűen felújítják a várban lévő pénztár felépítményét is. Utóbbi felújítása azért sem tűrt már halasztást, hogy a jubileumi Zrínyi Emlékévben méltó körülmények közepette tudja fogadni és kiszolgálni a vár gyarapodó számú látogatóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!