Sport

2016.06.07. 09:16

Osztályozó: kit kap a PMFC?

Ma eldől, hogy egyáltalán lesz-e osztályozó, s ha igen, melyik csapattal vívja majd a PMFC az NB III.-ba kerülésért. A húsz bajnok már megvan, az erőviszonyok alapján talán a Kaposvári Rákóczi BFLA és a Veszprém tűnik a legveszélyesebbnek, őket jó lenne elkerülni.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A bajnoki címet megszerezte a PMFC, az első akadályt tehát sikerrel vette a „hegymenet” során, ám a szezon ezzel még nem ért véget Márton Gábor együttese számára. Jöhet ugyanis a következő kemény feladat: eredményesen kell szerepelni az osztályozón, hiszen a cél az NB III.

Ha egyáltalán lesz osztályozó. Tegnap ugyanis semmilyen információ nem szivárgott ki az MLSZ-ből azzal kapcsolatban, hogy a húsz érintett csapat közül hányan jelezték részvételi szándékukat. Persze kósza hírek azért akadtak, hallottunk olyat, miszerint csak hárman nem akarnak osztályozót játszani, más szerint viszont nyolc-kilenc klub mondott nemet a harmadosztályú lehetőségre.

Az előző idényben nem volt osztályozó, mert a csapatok nem kapkodtak a feljutásért. Azóta azonban jelentősen változott a helyzet – elsősorban anyagi téren. Ha ugyanis az augusztus első hétvégéjén rajtoló NB III.-as bajnokság résztvevői megfelelnek a szövetség által támasztott követelményeknek (többek között U15-ös női csapat), harminc- millió forintos támogatást kapnak, ami ezen a szinten bizony szép summának számít. Ebből pedig az következik, hogy nem valószínű, hogy a megyebajnokok ne adnának maguknak egy sanszot.

Bármennyien is vállalják majd az osztályozót, a mezőny már adott, hiszen a bajnokságok befejeződtek. Lehet tehát nézegetni a névsort, lehet azon morfondírozni, hogy kit lenne jó elkerülnie a PMFC-nek, s melyik csapat lenne az, amelyiket szívesen látnánk az oda-visszavágós párharc során.

– Az erőviszonyok alapján talán a Kaposvári Rákóczi BFLA és a Veszprém együttesét lenne a legjobb elkerülni – segített az esélylatolgatásban Győri János, a PMFC sportigazgatója. – A somogyiak az egyetlen vereségüket az utolsó fordulóban szenvedték el, ráadásul intő jel, hogy 181 gólt szereztek, továbbá korábbi NB I.-es játékosaik is vannak, mint például Petrók Viktor és Jovánczai Zoltán. Szerintem sem mi, sem a kaposváriak nem lennének boldogok, ha összesorsolnának minket. A Veszprém korábban szintén magasabb osztályban szerepelt, erős kerettel rendelkezik, és az a Rugovics Vendel a szakmai igazgató, akinek a neve azért elég jól cseng futballberkekben.

Persze a többiekkel is óvatosnak kell lenni, az biztos, hogy bárkit kap is a PMFC, megfelelően fel fog készülni az ellenfélből. Ha ma eldől, hogy lesz osztályozó, s a piros-feketéknek játszaniuk kell, akkor a tervek szerint most szombaton, június 11-én (17.00) rendezik az első meccset, a visszavágóra pedig egy héttel később, június 18-án (17.00) kerül sor. Utóbbi időpont egyébként nem lenne túl optimális, ugyanis a magyar válogatott 18 órától Izlanddal játszik az Európa-bajnokságon...

Két veretlen

A megyei I. osztály bajnokai közül csak ketten tudtak veretlenül első helyen végezni: a Méhkeréki SE (25-2-0-s mutató) és a Gyöngyösi AK (27-3-0). Alig vesztett pontot a PMFC (28-1-1), a Kaposvár (29-2-1), a Körmend (28-1-1) és a Veszprém (32-1-1). A lőtt gólok tekintetében a Kaposvár „nyert”, 32 meccsen 181-szer talált be, míg a Veszprémnek 34 bajnoki kellett ugyanennyihez.

K. Mayer András (Dunántúli Napló) -->

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!