Kék hírek, bulvár

2016.06.09. 08:01

Újabb tanúk lesznek pécsbányai gyilkossági ügyben

Nem született elsőfokú ítélet szerdán a várakozással ellentéátben a 2010-ben Pécsbányán elkövetett emberölés ügyében, amelyben új eljárást indítottak.

B. A. (DN)

Új eljárás indult a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, még 2010 novemberében elkövetett pécsbányai emberölési ügyben három vádlott vonatkozásában a Pécsi Törvényszéken. Habár arra lehetett számítani, szerdán mégsem született új elsőfokú ítélet. Már csak a perbeszédek és a határozathozatal volt hátra, ám a J. I. és társai ellen indult büntetőügy tárgyalásán a bíróság a bizonyítási eljárást újra megnyitotta, és június 24-ére napolta el a tárgyalást, amelyen újabb tanúkat hallgat majd ki.

A 2010-es gyilkosság egyik vádlottja nem jogerősen húsz évet, társa tényleges életfogytiglanig tartó fegyházbüntetést kapott. A két férfi puszta kézzel vert agyon és fosztott ki egy 71 éves asszonyt Pécsbányán. A Győri Ítélőtábla folytatta le a másodfokú eljárást, és 2014 tavaszán kimondta, hogy az elsőfokú eljárás hibái miatt a büntetőpert meg kell ismételni.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!