Közélet

2016.06.09. 16:55

Lázárék támogatják Páváékat a Zsolnay-Ledina ügyben

Teljes mellszéllességgel a pécsi önkormányzat és törekvéseik mellett áll a Zsolnay-ügyben a kormány, jelentette be a szerdai kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Újságírói kérdésekre is válaszolt a szokásos kormányinfón Lázár János szerdán, és több is a pécsi Zsolnay-gyárban történtekkel volt kapcsolatos. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy maximálisan támogatja a kormány a pécsi önkormányzatot a Zsolnay-gyárral kapcsolatos döntéseikben, ugyanakkor egyáltalán nem támogatja a jelenlegi tulajdonosát, pontosabban azt, aki az gondolja, hogy ő a Zsolnay jelenlegi tulajdonosa.

Mindemellett lesz két olyan nagy, budapesti épületet érintő kormányzati megrendelés hamarosan, amelyben a Zsolnay, avagy az új Zsolnay érdekelt lehet. Hosszú idő után ugyanis végre döntött a fővárosi Iparművészeti Múzeum rekonstrukciójáról a kormány, közölte Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter jelezte, hogy a célra 25 milliárd forint áll rendelkezésre, és a megújítás mellett – egy 120 éves terv alapján – új szárnyat is építenek az épülethez. Jó tudni, hogy az Iparművészeti Múzeum tetőzetét Zsolnay-cserepek alkotják, amelyeket teljesen lecserélhetnek, s amely önmagában nagyon jelentős megrendeléshez juttathatja a pécsi gyárat, illetve a leendő Zsolnay-épületkerámiákat gyártó céget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!