Sport

2016.06.15. 18:53

A válogatott Supola Zoltán a PVSK-hoz igazolt

Alakul a PVSK-Pannonpower kerete: bejelentették Supola Zoltán leigazolását, s marad Bíró Olivér és Halász Ákos is.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Komoly erősítést jelentett be tegnap délelőtt a PVSK-Pannonpower: a pécsi kosarasokhoz igazolt Supola Zoltán. A játékos több idényt is kosarazott az Alba Fehérvár együttesében, a néhány napja zárult bajnokságban ezüstérmet szerzett a Fejér megyeiekkel.

– Régóta van már kapcsolatom a pécsiekkel, legalább három-négy éve – mondta el Supola Zoltán. – Nem titok, azért is szerződtem most ide, mert több játéklehetőséget remélek. A baranyaiak szimpatikus jövőt vázoltak, így könnyen rá tudtam bólintani az ajánlatukra. A környezetváltozás, úgy érzem, a saját karrieremre is jó hatással lesz, igaz, a cél nem az arany, mint Székesfehérváron volt, de ettől függetlenül is van bőven kihívás Pécsett.

„Komoly erősítés”, írtuk az imént, de indokoltabb lenne a többes szám használata: tegnap derült ki az is, hogy marad a PVSK-nál Halász Ákos és Bíró Olivér, akik már a sokadik idényüket kezdik itt.

– Rengeteg szállal kötődöm Pécshez, itt fogtam először labdát a kezembe, itt lettem élvonalbeli kosaras, úgyhogy olyan nagyon nem volt nehéz megegyeznünk a vezetőséggel – mondta Bíró Olivér. – Jó szezont zártunk, s minden esély megvan arra, hogy a következő még jobb legyen.

– Az előző idényem a sérülés miatt tragikus volt, gyakorlatilag ment a kukába – árulta el Halász Ákos. – A felépülésemhez minden segítséget megkaptam a klubtól, ezért roppant hálás is vagyok. Örülök, hogy maradok PVSK-s, s hogy ismét egészségesen állhatok a csapat rendelkezésére. Bízom abban, hogy ha elkezdődik a következő szezon, elég lesz néhány meccs, hogy visszarázódjak a normális kerékvágásba.

Több játékos is közel az aláíráshoz

Ha a pécsiek jelenlegi keretét vizsgáljuk, akkor a cikkünkben említett három kosarashoz még hozzácsaphatjuk Veljko Budimirt, akivel már korábban megállapodott a PVSK – de ez még mindig csak négy játékos, szóval kellenek még néhányan, hogy nekivághasson a következő idénynek a csapat.

Nos, könnyen lehet, hogy olyan sokat nem kell már várni a következő bejelentésekre: megtudtuk ugyanis, hogy előrehaladottak a tárgyalások Anthony Nelsonnal, Harazin Tamással, Czukor Bencével és Antóni Csanáddal is, s ha mindannyian rábólintanak az ajánlatra, akkor a fenti négyen túl újabb négy kosarassal bővülne a keret. Ezenkívül az is eldőlt, hogy marad a Pécsnél Demeter Attila, Popgyákunik Balázs, Kővágó-Laska Márk és Borisz Krnjajszki is. Összességében tehát, ha minden jól megy, a magyar magban csupán egyetlen csere történne: a Körmendre távozó Horti Bálint helyett (igaz, nem ugyanarra a posztra) Supola Zoltán érkezett. A vezetőség a következő szezonban is négy légióssal számol, jelenleg kettes és ötös posztra keresnek egy-egy játékost.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!