Közélet

2016.06.20. 18:18

Két órás programhoz nem kell WC szerintük

Több olvasónk szerint nincs rendben, hogy a Kossuth téren felállított nagyméretű kivetítőhöz, illetve a sörpadokkal berendezett nézőtérhez nem telepítettek a szervezők mobil WC-ket.

H. Zs.

A szervező, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. megkeresésünkre közölte, az egészségügyi előírások két órás program esetében nem teszik szükségessé a nyilvános WC-k biztosítását. Ezzel együtt a Kossuth téren üzemel nyilvános WC, amely a mélygarázsban található. Az illemhely üzemeltetőjével a ZSÖK külön megállapodást kötött, hogy a mérkőzések alatt megemelt létszámú személyzettel tart nyitva és 100 forint/fő áron biztosítja a szolgáltatást. Ezt a megállapodást a szakhatóságok is elfogadták.



– A magyar mérkőzések iránt komoly az érdeklődés, ezért a további magyar meccseket már megemelt létszámmal, 4000 főre jelentjük be a hatóságoknak. Ehhez igazítjuk a tér kialakítását, a mentőszolgálatot esetkocsival, a menekülési útvonalakat, a megemelt biztonsági szolgálatot, valamint így kérjük meg a különböző engedélyeket is – derül ki a válaszból.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!