Közélet

2016.06.21. 20:06

Pellérdi haláleset: baleset történt

Három gyermeke és unokája is vigasztalja, mondta lapunknak az a baksai édesapa, akinek 14 éves fia egy szerencsétlen balesetben hunyt el a hétvégén.

Babos Attila

Rengeteg pletyka eljutott már a hétvégén, tragikus balesetben elhunyt 14 éves fiatalember halálának körülményeiről a gyászoló édesapa fülébe, de Orsós Zoltán azt mondta lapunknak, igyekszik ezekkel nem törődni.

Megírtuk: a fiú holttestét vasárnap, egy pellérdi park használaton kívüli kis medencéjében találták meg, s a rendőrség kizárta az idegenkezűséget.
Viktor szombaton ballagott el a baksai iskolából, azt követően este kilenckor Pellérdre, a juniálisra buszozott el három barátjával. A legvalószínűbb, hogy a rendezvény helyszínétől nem messze lévő bokros területen szerencsétlen balesetet szenvedett, feltehetően megbotlott, s beverte a fejét egy használaton kívüli, elhagyatott kis vízgyűjtő betonmedence peremébe. Úgy tudjuk, koponyaalapi törést szenvedett.

Zoltánt az bántja leginkább, hogy néhányan az ő felelősségét vetik fel, mondván, fia ittas volt, amikor buszra ült, hiba volt így elengedni Pellérdre szórakozni, miközben az igazság az, hogy valóban ivott a fiú, de egyáltalán nem volt olyan állapotban, hogy felmerülhetett volna, hogy eltiltsa az úttól. A fia amúgy sem volt csapodár, kirívó viselkedésű, sem alkohollal, pláne droggal nem volt problémája.

Az apa feljelentésre készül azonban ismeretlen tettes ellen, szerinte ugyanis a tragédia oka az lehet, hogy az elhanyagolt medence nem megvilágított közterületen van, aminek sem elbontásáról, sem befedéséről nem gondoskodtak.
Viktor októberben töltötte volna be 15. életévét, Pécsváradra ment volna, húsipari szakra, hentesnek készült ugyanis. Mint az apa fogalmazott, nem volt jó tanuló, de inkább hanyag volt, az esze meglett volna a jobb jegyekhez is, de fogadkozott, hogy kitanulja a hentes szakmát.

A fiúnak este tíz után veszett nyoma, mivel a barátai később sem találták, hajnalban már a rendőrök is keresték, de a holttestre csak vasárnap reggel az édesapával a fiú keresésére induló volt tanárnője talált rá.
Az apa azt mondja, családja, három gyermeke és unokája vigasztalja, értük is erősnek kell lennie.

Gyűjtést szerveztek a barátok a temetésre

A család tisztesen, de szegénységben él, a 38 éves apa közalkalmazott, a pécsi kistérség szociális gondozója, házi gondozója. A vele egykorú édesanya, Melinda közmunkás, fizetésük összesen 120-130 ezer forint. A házuk mögött nagy konyhakert van, ám még így is egyik hónapról a másikra élnek, s ami kis félretett pénzük volt, Viktor szombati ballagási ünnepségére költötték el.
Mivel nincsen pénzük a temetésre, jó szándékú barátok és ismerősök gyűjtést szerveztek a Facebookon. Tóth Gábor, Baksa polgármestere azt mondta, a család elfogadta az önkormányzat segítségét, a község megelőlegezi számukra a köztemetés összegét, 160 ezer forintot, amit később, akár részletekben is kifizethetnek, de a tartozást addig is ráterhelik a házukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!