Sport

2016.06.28. 18:25

Európa kupa: egy csoportba kerülhet a két pécsi?

Kedden a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) megtartotta a 2016/17-es női Európa-kupa csoportjainak és selejtezőinek sorsolását.

Szakács M. (Dunántúli Napló)

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk lapunkban, a sorozatra jelentkező két baranyai együttes, a bajnoki- és kupabronzérmes PINKK-Pécsi 424 és az élvonalban ötödik helyen záró PEAC-Pécs közül előbbi selejtező nélkül a csoportkörben kezdheti meg az Ek-t október végén, a PEAC-nak azonban egy selejtezős páros-meccsen kell túljutnia, hogy ott lehessen a főtáblán.

Hétfőn délelőtt az is eldőlt, hogy Raksányiéknak a szlovák bajnoki második helyezett Pöstyénen keresztül vezet az út a csoportkörbe. Erős ellenfélnek tűnik a Pöstyén, de legalább így nem kell nagyon messzire utaznia a pécsieknek, ami miatt valószínűleg nem igazán bánkódnak a PEAC-osok. A sors ráadásul úgy alakította a dolgot, hogy ha a PEAC kivívja a továbbjutást, akkor abba a B csoportba kerül, ahova a PINKK nyert besorolást.

A rózsaszínek mellett a török AGÜ Spor Kayseri és az orosz PBC MBA Moszkva szerepel még ebben a kvartettben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!