Sport

2016.07.05. 11:33

Belevágott a PMFC

Vége a nyári szünetnek a PMFC labdarúgócsapatánál is: a piros-feketék Márton Gábor irányításával megkezdték a felkészülést. A keretben akadnak régi-­új arcok is, például Koller Krisztián és Fellai József.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Az első lépést megtette a PMFC, hiszen megnyerte a megyei I.-es bajnokságot, s feljutott az NB III.-ba. Most a következő, mivel magasabb osztályról van szó, értelemszerűen nehezebb lépés megtételére készülnek a piros-feketék: győzniük kell a harmadosztályban is, hogy jövőre már az NB II.-nek ugorhassanak neki.

Annak érdekében, hogy a soron következő akadályt is sikerrel vegyék, láthatóan igyekeznek erősíteni. A tegnapi edzésen például ismét a PMFC szerelését húzta magára Koller Krisztián. Lapunkban már megírtuk, hogy borítékolható az érkezése, ennek megfelelően nem volt meglepetés, hogy találkoztunk vele. Miként azon sem csodálkoztunk, hogy Fellai József (ha már Európa-bajnokság: pillanatok alatt átneveztük Fellaini Józsefre – kész szerencse, hogy a rőzséje nem hasonlít a belgák furcsa kinézetű sztárjára) is a Stadion utcában kezdte meg a munkát – a két tapasztalt futballista egyébként hamar vezérszerepet vállalt, rögtön az élre álltak a futásnál.

Bár gyakorlatilag eddig is a csapathoz tartozott, mégis, mostantól erősítheti csak a PMFC-t igazából Krapecz Balázs. A védő kénytelen volt kihagyni az elmúlt fél évet, hiszen a Szászvár nem adta oda a pécsieknek, ott meg nem játszhatott és nem is akart játszani – most talán eljött az ő ideje is. Hozzá hasonlóan jó magas, remek felépítésű futballista Havasi Dániel is: a 21 éves csatár is a piros-feketékkel kezdte meg a felkészülést, s Márton Gábor elárulta, maradni is fog, mert szükségük van rá. Reméljük, legalább olyan jó formában lesz, mint a 2014/2015-ös szezonban, amikor is a Videoton NB III.-as csapatában számolatlanul rugdosta a gólokat – huszonegyig jutott, amivel gólkirály lett.

Hiába vártuk, nem volt ott az első edzésen Wittrédi Dávid: a legutóbb az NB II.-es Zalaegerszeget erősítő középpályást nyilván szívesen látnák a PMFC-ben, de állítólag egyelőre kivár, hátha máshonnan kap egy igazán ütős ajánlatot. A hírek szerint a korábbi pécsi jobbhátvéd, Nagy József visszacsábítása is szóba került, de nehezen tudjuk elképzelni, hogy az előző szezonban Mezőkövesden szereplő futballistát nem viszi el egy legalább másodosztályú klub.

Csausics akár vissza is térhetne

Sűrűn látni manapság a PMFC-pálya környékén a csapat két korábbi játékosát, Andrej Csausicsot és Eke Uzomát. Miután a horvát védő már magyar állampolgár, ráadásul rendelkezik magyar felmenővel, a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályai szerint nem számítana külföldinek, így akár játszhatna is az egyébként amatőr ligának számító NB III.-as bajnokságban – korábban fel is merült, hogy visszatér, s most sem kizárt, hogy szerződtetik. A nigériai Uzoma leigazolására viszont a szabályok miatt nincs sansz, a bal oldali védő egyébként is az élvonalba vágyik, a Vasas és az Újpest érdeklődéséről lehetett hallani.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!