Sport

2016.07.05. 13:01

NB III.: megvan a csoportbeosztás, jön a Fradi

A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága kialakította a labdarúgó NB III 2016–2017-es idényének csoportbeosztásait. Az 54 klub három 18 csapatos csoportban küzd.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Régóta várták már a szurkolók a csoportbeosztást, hiszen mindenki kíváncsi arra, a kedvencek kikkel, milyen erős ellenfelekkel találkoznak majd a következő szezonban. A szövetségben szétosztották az ötvennégy csapatot: a három baranyai, a PMFC, a Szentlőrinc és a Komlói Bányász természetesen a Közép-csoportba került.

Látva az ellenfeleket, nem lesz ez egy könnyű mezőny – vagyis nem lesz egyszerű dolga a PMFC-nek, amely egyértelmű céllal vág neki a bajnokságnak, az első helyen akar végezni és fel akar jutni. Lesz néhány riválisa, az biztos.

– Természetesen átnéztem a mezőnyt, s én egyelőre tizenhét nagyon nehéz ellenfelet látok – fogalmazott Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője. – Nem ismerem pontosan az erőviszonyokat, s bár nyilván tavaly láttam néhány csapatot, a nyári szünetben mindenki változtatni fog: lehet, hogy aki erős volt, most gyengébb lesz, és fordítva. A következő időszakban megpróbálunk mindenkiről kellő mennyiségű információt beszerezni.

A szentlőrinciek viszont pontosan ismerik az erőviszonyokat, hiszen az előző idényben is az NB III. Közép-csoportjában szerepeltek. A nyolcadik hellyel nyilván most is elégedettek lennének.

– Elment két erős csapat, a Kozármisleny és a Szeged, viszont érkezett négy, a feljutásra hajtó PMFC, az NB II.-ből kiesett Szigetszentmiklós és Dunaújváros, valamint az NB III. Nyugati-csoportjának bajnoka, a Fradi kettő – mondta Kovácsevics Csaba, a Szentlőrinc szakosztályvezetője. – Erős mezőny jött tehát össze. Ráadásul az újoncokról szinte semmit sem tudunk, fogalmunk sincs, milyen erőt képvisel egy Méhkerék, egy Mórahalom, vagy éppen a Dabas-Gyón.

A komlóiak hasonlóan látják a helyzetet.

– A Honvéd ment, a Fradi jött, ami a nézőszám szempontjából biztosan jót tesz majd – fogalmazott Pintér Attila, a Komló szakosztályvezetője. – Az utazás nagyjából ugyanannyi lesz, mint az elmúlt idényben. A mezőny egyébként erős, hiszen három olyan csapat is itt szerepel, amelynek feljutási céljai, esélyei, reményei vannak: a Pécs, a Dunaújváros és a Szigetszentmiklós.

Mind elkezdték

A három baranyai NB III.-as csapat közül a Komlói Bányász kezdte a leghamarabb a felkészülést: az immár Varga László irányította együttes múlt csütörtökön vágott bele a munkába. A keretet várhatóan három–négy játékossal erősítik majd meg. A Szentlőrinc a PMFC-hez hasonlóan most hétfőn tartotta meg az első edzést. Reith Róbert csapatában is lesznek változások, öt–hat új futballista érkezésére lehet számítani: a széleken és a tengelyben is erősíteni szeretnének.

KÖZÉPCSOPORT

Békéscsaba II
Budafoki MTE-Újbuda
Dabas SE
Dabas-Gyón
Dunaharaszti MTK
Dunaújváros PASE
Ferencváros II
Gyulai Termál
Hódmezővásárhely
Komlói Bányász
Méhkerék
Mórahalom
Paks II
Pécs
Pénzügyőr
Szekszárdi UFC
Szentlőrinc
Szigetszentmiklós

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!