Kék hírek, bulvár

2016.07.13. 17:11

Nem volt gondatlan a balesetet okozó buszsofőr

Felmentette a tavaly júniusi, Királyegyházánál történt buszbaleset sofőrjét a vád alól a szigetvári járásbíróság.

W. K. (Dunántúli Napló)

Mint ismeretes, a Pécsről Sellyére közlekedő buszjárat tavaly június 22-én Királyegyháza után az árokba hajtott, majd egy fának ütközött. A jármű 25 utasa közül ketten maradandó fogyatékosságot, négyen súlyos, tizenketten pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A 37 éves buszsofőr ellen – aki vezetés közben rosszul lett, ezért következett be a baleset – áprilisban tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség. Mint azt dr. Horváth Katalintól, a sofőr ügyvédjétől megtudtuk, első fokon a bíróság a vádlottat felmentette, miután a baleset bekövetkezte nem róható a terhére, nem állapítható meg a gondatlanság.

A busz vezetőjénél ugyanis egy korábban, a rendszeres kötelező orvosi vizsgálatok alkalmával se diagnosztizált betegség okozott olyan tünetet, amelynek következtében elvesztette uralmát a jármű felett. Az első fokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!