Közélet

2016.07.15. 16:01

Felfüggesztett egy papot a pécsi püspök

A Pécsi Egyházmegye vizsgálatot folytat Cseh Péter Mihály szekszárdi pap Youtube-videóival kapcsolatban.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

A Pécsi Egyházmegyében, a Tolna megyei Szálkán kisegítő lelkészi szolgálatot teljesítő Cseh Péter Mihály írott és elektronikus médiumokban, internetes közösségi oldalakon és blogokban huzamos ideje tevékenykedik. Emiatt pécsi püspökétől többször kapott szóban és írásban útmutatást, szükség esetén figyelmeztetést nyilvános tevékenységének fórumait, stílusát és tartalmát illetően.

 
Cseh Péter Mihály a világos útmutatásoknak nem vagy nem megfelelő módon tett eleget, írta közleményében a Pécsi Egyházmegye, ezért az ügyben Dr. Udvardy György megyéspüspök előzetes vizsgálatot indított, és a botrányok megelőzésére Cseh Péter Mihályt az eljárás idejére minden nyilvános papi működésétől a mai nappal eltiltotta. További tájékoztatást a vizsgálat lezárulta után adnak.



A Pécsi Egyházmegye nyilvánosságra hozta a levelezést a püspök és a pap között, amit itt nézhet meg.

Cseh Péter Mihály katolikus pap a kertvárosi Szent Erzsébet Plébánián tartott nekünk bemutatót hitből és fociból négy évvel ezelőtt. Mint akkor megírtuk, perceken át csak sarokkal bűvöli a labdát, majd a feje tetején állítja meg a bőrt, aztán meg a nyakába veszi. Az viszont kisebb csoda, hogy mindezt utcai cipőben és reverendában teszi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!