Sport

2016.07.20. 18:05

Czukor Bence Ausztriában folytatja

Eddig javarészt arról számoltunk be a PVSK-Pannonpower kosárcsapata kapcsán, hogy ki szerződik ide – immár azonban a távozók köre is bővül.

F. Z.

Azt már korábban megírtuk, hogy a center Horti Bálint Körmendre igazol, s most már az is tudható, hogy a fiatal irányító, Czukor Bence is elhagyja a pécsi gárdát: a kosarast az osztrák Bundesliga 2-es BK Mattersburg Rocks szerződtette.

– A szezon végén leültünk tárgyalni a PVSK vezetőivel – mondta lapunknak Czukor Bence. – Korrekten elmondták, hogy a következő idényben valószínűleg nem kapok annyi lehetőséget, mint korábban, amikor a társak sérülése miatt sokat lehettem a pályán, s inkább a B csoportos gárdában számolnak velem. Ezek után kezdtem el jobban figyelni a többi megkeresésre, s végül az osztrákokéra bólintottam rá. A Mattersburg vezetői elmondták, hogy a távozó kosarasukat, David Jandlt szeretnék velem pótolni, azaz kezdő irányító lennék. Új lesz ez a közeg nagyon, de nem bánom a kihívásokat.

A pécsi két évemre mindig meleg szívvel fogok visszaemlékezni, hiszen sokat játszottam az élvonalban, bejutottunk a rájátszásba, a kupában negyedikek lettünk. Ráadásul az utolsó utánpótlásévemet is sikerült emlékezetessé tenni, mivel megnyertük az U20-as bajnokságot. Sok barátot szereztem, velük biztosan tartom majd a kapcsolatot, és sok sikert kívánok a PVSK-nak a következő szezonban.

Czukor Bencét az előző szezonban valóban sok lehetőséget kapott, többször a kezdőben is szerepelt, s szerzett fontos kosarakat nagycsapatok ellen. A játéka alapján a szurkolók már a „következő Halász Ákost” vizionálták – nos, ilyetén erényeit a következő szezonban egy országhatárral arrébb mutathatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!