Közélet

2016.07.21. 17:29

Rengeteg országból jönnek a diákok

Idén is megszervezi a Pécsi Tudományegyetem orvosi karának Nemzetközi Oktatási Központja a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem elnevezésű programját.

F. Z.

 A július 25-én kezdődő rendezvényre közel 30 országból több mint 50 diákot várnak – Angolától Chilén át egészen Japánig öt kontinensről érkeznek majd a jelentkezők.
A tanórákat 5 nyelvi szinten, heti 40 tantermi és tantermen kívüli órában, kis csoportokban tartják. Az élményalapú, tantermen kívüli órák és a nyelvórákon használt tananyag biztos nyelvi alapokat és ismereteket ad, ráadásul elsősorban a természetes kommunikációra helyezik a hangsúlyt. A tantermi órákkal összehangolva a résztvevők kulturális szemináriumokon, projekteken, kirándulásokon, szakkörökön fedezhetik fel Pécs és környékének látnivalóit. A heti 40 órás intenzív nyelvtanfolyam egy szóbeli és egy írásbeli vizsgával zárul, melyért nemzetközileg elismert krediteket kapnak a hallgatók.



– Meggyőződésünk, hogy a hatékony és élvezetes nyelvtanulás egyik kulcsa, ha a célnyelvet elsajátításának minden fázisában úgy használjuk, mint bármely másik nyelvet: új információ megszerzésére és továbbadására, valamint a másokkal való értelmes és eredményes kommunikációra. Ennek a környezetnek a kialakítása, nyelvi szinthez való igazítása a legfőbb feladatunk, s azt hiszem, ezért tér vissza több diákunk évről évre – nyilatkozta Pelcz Katalin, a program vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!