Közélet

2016.07.22. 12:03

Főz és ültet a jótékony bringás csapat

A hagyományos közösségi főzés mellett balkonkertészet is színesíti a Pécsi Bike Maffia szombaton következő kertvárosi akciónapját.

N. L. (DN)

A jótékony kerékpáros szervezet július 23-án 9 órától készít több tucat adag chilis babot Pécs-Kertváros nélkülöző családjainak. A főzés mellett az érdeklődő családokkal közösen virágokat és fűszernövényeket ültetnek a társasházi balkonládákba. A közösségi főzéshez felajánlásokat is gyűjtenek, adományozni még pénteken is lehet hozzávalókat a Civil közösségek Házában. A balkonkertészethez virág- és fűszernövény-palántákat is szívesen fogadnak.

A kilenc hónapja alakult és már számos városrész lakóinak főző csapat egyúttal tagtoborzót is hirdetett, mert a feladataik a létszám frissítését teszik szükségessé. Az érdeklődők, akik segíteni szeretnének a szervezésben, főzésben vagy éppen az elkészült ételek biciklis kiszállításában a PBM Facebook-oldalán jelentkezhetnek.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!