Közélet

2016.07.23. 18:43

Folytatják az M6-ost

Immár kormányhatározat is megerősíti az M6-os autópálya Bóly–Ivándárda, országhatár közötti szakaszának megvalósításával és az M60-as Pécs–Barcs, országhatár közötti szakaszának előkészítésével kapcsolatos terveket, amelyekről korábban már lapunkban is beszámoltunk.

Hajdu Zs.

Nemrég fogadta el a kormány a „Magyarország rövid- és középtávú közútfejlesztéséhez kapcsolódó infrastrukturális beruházások összehangolásáról és azok 2022-ig történő megvalósításáról” szóló rendeletet, amely egyebek mellett tartalmazza az M6-os autópálya megépítését, illetve az M60-as megvalósíthatósági tanulmányának, és környezeti hatástanulmányának elkészítését is.

A beruházáshoz szükséges anyagi fedezet is biztosított, mint már írtuk, az M6-os autópálya megépítéséhez szükséges 48,7 milliárd forint rendelkezésre áll. A baranyai beruházás a tervek szerint nem 2022-ig, hanem 2018-ig befejeződik.

Címkék#Pécs#M6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!