Közélet

2016.07.28. 13:44

Árokba lökte a mozgássérültet a pécsi buszsofőr

Pécsi buszsofőr ellen emeltek vádat.

Zs. J.

Egy mozgássérült személyre támadt egy buszsofőr Pécsett tavaly decemberben, ezért a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat ellene. A vádlott még egy helyi járatú autóbuszt vezetett, amelyre a mozgássérült személy akart felszállni. A buszsofőr azonban nem akarta felengedni a buszra, mert azt hitte, hogy alkoholos állapotban van, annak ellenére, hogy a ő jelezte, hogy nem ittas, hanem beteg.
Rövid szóváltást követően a sofőr felengedte a buszra az utast, aki miután a végállomáson leszállt, lefényképezte a busz rendszámát. Amikor a sofőr ezt meglátta, felháborodott, majd el akarta venni a telefonját. Mivel a mobilt nem tudta megszerezni, ezért megpróbálta kicsavarni a kezéből, de ez nem sikerült.



Ekkor a buszsofőr két kézzel belökte a mozgássérült személyt a járda mellett található öt méter mély árokba. A sértett jelezte, hogy nem tud egyedül kimászni az árokból, ennek ellenére a járművezető otthagyta, és az autóbusszal elhajtott. A bántalmazott személy, mert nem tudott kimászni az árokból egy ismerősét hívta telefonon, aki rögtön a segítségére sietett. A sértett az árokba lökéstől különböző sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!