Közélet

2016.08.02. 19:09

Bejegyezhették a Ledina Kerámiát

Az ítélőtábla jogerősen jóváhagyta a Ledina Kerámia Kft. bejegyzési kérelmét, értesült a Dunántúli Napló városházi forrásból.

B. A.

Frissítve: Makai Lajos a szerdai sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy az Ítélőtábla múlt pénteken jogerős döntésében helyt adott a Ledina Kerámia kft cégbejegyzésének, a döntés jogerős, további jogorvoslatnak helye nincsen. Ez ugyanis nem egy per volt, hanem a cégbejegyzéssel szembeni felülvizsgálati kérelem. Az indoklás szerint nem áll meg, amit a Kaposvári Törvényszék elsőfokú döntésében indokolt. Miszerint a korábbi Zsolnayban felügyelőbizottsági és igazgatósági tagokkal szemben nem áll fent összeférhetetlenség, mert ők nem voltak vezető tisztségviselők.

A cégbejegyzés lezárult, így csak rendes polgári pert indíthat a Zsolnay innentől kezdve, a cég be van jegyezve.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a Zsolnayval kapcsolatban van-e még folyó per, úgy felelt, hogy pénteken másodfokon kettő sajtóhelyreigazítási per lesz.

A Városháza a következő tájékoztatást adta a Dunántúli Naplónak a témával kapcsolatos megkeresésünkre: mivel jelenleg is folyamatban van a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt-vel kapcsolatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indított büntetőeljárása, emellett jogvita áll fenn, jelenleg a pécsi önkormányzat nem kíván nyilatkozni a témában a város érdekeire való tekintettel.

Korábban írtuk:

A Pécsi Ítélőtábla szerdán egyébként sajtótájékoztatót is tart az ügyben.
Mint az ismert, a Ledina Kerámia Kft.-t a pécsi önkormányzat hozta létre abból a célból, hogy ha a Zsolnay Porcelánmanufaktúra működése veszélybe kerülne, felszámolnák, a termelést zavartalanul tudják folytatni a későbbiekben is.

A Kaposvári Törvényszék korábban ugyanakkor elutasította a cégbejegyzést, de ezt a hírek szerint az ítélőtábla megváltoztatta, így már nincs akadálya a kft. bejegyzésének.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!