Kultúra

2016.08.07. 15:32

Kamarás Ivánnak kifejezetten jól állnak Frank Sinatra slágerei

Kamarás Iván színművészt ezúttal énekesként hallhattuk az Ördögkatlanon, és az egykori pécsi srác így is elvarázsolta a közönséget. A Los Angeles és Budapest közt ingázó művészt a műsort követően az aktuális feladatairól faggattuk, valamint arról, hogy mennyire fér még bele az utazásokba a szülővárosa.

Mészáros B. Endre

Kamarás Iván, a „szőke herceg, tiszta feketében” már a megjelenésével is megdobogtatta a hölgyszíveket. Aztán egy szál gitárral, és erős baritonnal rákezdett az Idegenek az éjszakában – Sinatra és kortársai koncert nyitó dalára, s egy csapásra megnyerte az addig kételkedő hallgatók bizalmát is.

– Azért a zenés-énekes műfaj nem „idegen” öntől.
– Úgy kezdődött, hogy nevkós angol tagozatos gimnazistaként volt egy rockbandánk, és többször is felléptünk a Coda előzenekaraként. Később pedig a retro jegyében lemezem is megjelent.

– Akkor rock vagy örökzöld?
– Stílustól függetlenül a jó zenét szeretem. Egyébként több zenés darabban is játszottam a Vígszínházban, illetve legutóbb A Játékkészítőben léptem színpadra ötvenezer ember előtt. Az Idegenek az éjszakában összeállításban Nagy Ádámmal (a Roy és Ádámból) olyan slágereket válogattunk össze, s hangszereltünk újra, melyek itthon is sokak kedvencei, de nagyon ritkán hallhatják élőben.

– Vagyis az Ördögkatlanban elindult egy országos koncertturné?
– Ez egy igen jól utaztatható profi program, melynek a nagy premierje augusztus 21-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon lesz, aztán valóban mehet és megy is tovább az országban. Ott kiegészülünk azért mi is a Juhász Attila Jack Trióval. De a duó felállás is tökéletesen működik, már jó pár újabb felkérésünk van így is.

– Véletlen, hogy ennyire David Bowie-s a színpadon?
– Nagy kedvencem, de hogy hasonlítok-e rá, azt nem tudom. Hasonlítottak már Darvas Ivánhoz és Bart Simpsonhoz is. Bowie-val pedig a közös pont, hogy a Szigeten augusztus 10-én egy megemlékező műsorban a Magic Mirror sátorban három dalát is eléneklem.

– Mennyire tekinti még pécsinek magát?
– Teljes mértékben. 18 évesen költöztem el innen, és azóta sajnos igen kevés lehetőségem van a régióban fellépni. Legutóbb csaknem tíz esztendeje a POSZT-on szerepeltem az Ünnep című darabban, amiért megkaptam a legjobb férfialakítás díját. Az igazi barátaim egy része viszont itt van, például Urbán Tibor, aki gyerekkori jó pajtásom, s együtt jártuk végig a színjátszó mesterség több lépcsőfokát. És a szüleim, húgom is Pécsett élnek, hozzájuk jövök, amikor csak tudok.

– Hogy működik az ingázás Los Angeles és Budapest között?
– Nagyon jól! Zöld kártyával vagyok kint, így az év nagyobb részét a tengerentúlon töltöm. Kialakítottunk egy rendszert, ami nagyon jól működik, így itt is, ott is teljes értékű munkát tudok végezni.

– Olyan hollywoodi produkciókban szerepelt, mint a Pokolfajzat 2. vagy az új Superman. Mi a különbség a magyar és az amerikai forgatások között?
– Hogy ott egy forgatás egy kisváros működtetését jelenti, kicsiben ritkán gondolkodnak.

Színházi gyerek

Kamarás Iván 1972-ben született Pécsett. Gyakorlatilag a Pécsi Nemzeti Színházban nőtt fel, édesanyja, Uhrik Dóra a próbákra is mindig magával vitte. Az ANK kéttannyelvű angol tagozatán érettségizett, 1995-ben elvégezte a Színművészeti Főiskolát. A Jászai Mari-díjas színművész tagja volt a Budapesti Kamaraszínháznak, a Vígszínháznak, 2009-től pedig folyamatosan ingázik Los Angeles és Budapest között. Megjelent szólólemeze és három válogatásalbumon is énekel, illetve most debütál Idegenek az éjszakában című koncertjével. Két fia van: Igor 15, Zalán 13 éves.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!