Közélet

2016.08.11. 08:15

Gazos a Barbakán teteje, de már nem sokáig

Az országban egyedülálló módon, „alpintechnikával” végeznek gyomlálást Pécsett a BIOKOM munkatársai, több helyszínen is.

bama.hu (Forrás: BIOKOM)

A gaz, a gyom mindenhol képes utat törni magának - írta közleményében a BIOKOM Nkft. sajtóosztálya. Olyan helyeken is felüti fejét, ahol nehéz hozzáférni, szinte megközelíthetetlen, egyben rontja a városképet is.
A BIOKOM Nkft. munkatársai ezért augusztus 11-én (csütörtökön) emelőkosaras autó segítségével végeznek gyomtalanítást a Tettyén és a Barbakán bástyánál.
Reggel nyolc órától a Barbakán bástyánál zajlanak a munkák – a tervek szerint három órán át dolgoznak ott a városüzemeltetési cég munkatársai.

Ezt követően a Sétatéren a Szepessy Ignác szobor mellett mentenek meg kettő védett vadgesztenyefát. Statikai állapotukat erősítik meg hevederek segítségével annak érdekében, hogy ne dőljenek ki és ne repedjenek el, mert ezek bármelyike véglegesen megpecsételné a sorsukat.
A munkálatok alatt jelen lesz Nagy Ervin, Pécs város főkertésze, a BIOKOM Nkft. köz- és zöld-területfenntartási vezetője, akitől szükség esetén bővebb információt is kaphattok.

Címkék#BIOKOM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!