Kék hírek, bulvár

2016.08.15. 16:57

Méreg végezhetett a gólyákkal

Elhullott gólyák tetemeire bukkantak a napokban Harkányban, szomorú látvány, hogy üresen áll a terehegyi fészek, amelyben nemrég még négy madár, a két szülő, és a két fióka élt és költött, számolt be a hírről a Harkányihírek.hu.

B. A.

A négy madár közül kettőt megvizsgált állatorvos, a másik kettő tetem már nem volt arra alkalmas állapotban,  azoknál csak röntgenvizsgálat eredménye mondhat biztosabbat.
Bizonyos, hogy mind a négy gólya lezuhant a magasból, s hogy pusztulásukat nem bántalmazás okozta, de a természetes elhullás is kizárható.



A szakemberek szerint egyelőre nem zárható ki, hogy mérgezés okozta a négyes gólyapusztulást, ezért további vizsgálatokat végeznek rajtuk, az eredményekre akár több hetet is várni kell.
Ha mérgezés is áll a háttérben, nem biztos a szándékosság, sőt valószínűbb, hogy a madarak ettek meg olyan anyagot, ami a végüket jelentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!