Kék hírek, bulvár

2016.08.19. 23:33

Halálos baleset Péterpusztánál

Árokba hajtott egy gépkocsi az M60-as végén lévő körforgónál, két ember hunyt el a baleset következtében.

bama.hu, fotó: police.hu

Árokba sodródott egy személyautó Pécs déli részén, az M60-as autópálya péterpusztai körforgalmánál - adta hírül a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tragédia 22 óra 40 perc körül történt. A rendőrség közölte, hogy az eddig rendelkezésre álló adatok szerint egy román rendszámú személyautó letért az útról és árokba hajtott. A balesetben egy személy meghalt, egy súlyosan megsérült. A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület ">Facebook oldalán tudatta, hogy az utast kimentése után életveszélyes állapotban vitték kórházba, a halálos áldozat pedig a sofőr volt.

Másnap reggel a rendőrségtől megtudtuk, hogy kórházba szállítást követően az autó utasa is elhunyt, az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Frissítés: Szombat délután a helyszínen tekintettük meg a baleset nyomait. Szétszórt autóalkatrészek, kitört hűtőrács és szélvédő, GPS-készülék, szétszórodott dísztárcsák jelezték, hogy néhány órával korábban itt szörnyű tragédia történt. A helyszínelés nyomaiból arra lehet következtetni, hogy a Budapest irányából érkező román rendszámú személyautó vezetője vélhetően nem vette észre, hogy az autópálya végére ért. Sőt, ahol az autóút négy sávról két sávra szűkül, ott áttért a szemközti sávba a kocsi, így még a körforgalom előtti, lassításra figyelmeztető sárga színű, rázkódást is előidéző útfelfestéseket is kikerülte, így nagy sebességgel vágódhatott be a körforgalomba. Itt aztán keresztülszántotta a körforgalom virágágyását és a szemközti földfalnak csapódott. Az autópálya végét különböző figyelmeztető táblák mellett sárga színű futófény is jelzi.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával a Pécsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!