Kék hírek, bulvár

2016.08.20. 00:01

Baleseti statisztika: a legtöbb baleset a 6-oson történt eddig

Július végéig kilenc halálos baleset történt a baranyai utakon. Azóta pedig egy újabb is sajnos.

Zs. J. (Dunántúli Napló)

Július végéig összesen 229 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a baranyai utakon idén, ezekből kilenc halásos kimenetelű volt (azóta pedig egy újabb is történt), nyolcvankét esetben súlyos, százharmincnyolc esetben könnyű sérüléseket dokumentáltak.

A legtöbb baleset a 6-os úton történt, összesen huszonnyolc – tudtuk meg a Baranya Megyei-Rendőrkapitányság sajtóosztályától. Az egyik legszörnyűbb is ezen az útszakaszon következett be, mégpedig május 12-én, amikor két személyautó ütközött Pécs és Somogy között, a homokbánya közelében. A karambolban öten sérültek meg, az egyik férfi a helyszínen életét vesztette, egy másik férfit súlyos, életveszélyes, valamint két férfit és egy nőt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A kórházban az életveszélyesen sérült férfin már nem tudtak segíteni, másnap elhunyt.

A legtöbb balesetet személygépkocsi-vezetők okozták, és még mindig az egyik fő ok a gyorshajtás. Ennek visszaszorítására törekszik a rendőrség (több traffipaxot helyeznek el az utakon), hogy kevesebb baleset történjen, és azok súlyossága mérséklődjön. A VÉDA (fix, szuper traffipaxok) kamerahálózat április 5-én kezdte meg működését. Júliusig összesen 79.332 közigazgatási bírságot szabott ki a rendőrség a mobil és fix kamerák által rögzített közlekedési szabályszegések miatt. A kamerák által rögzített jogsértések meghatározó többségét is a sebességtúllépések adták.

A rendőrségi tájékoztatóból kiderült, a kerékpárosok több személyi sérüléssel járó balesetet okoztak a megyében mint a motorosok, az arány 23-12. Igaz, bicikliből jóval több is van, mint motorból.

Júliusig a megyeszékhelyen huszonhét gyalogost gázoltak el, míg Baranyában negyvenegyet.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!