Közélet

2016.08.20. 14:32

Megyei foglalkoztatási szerződés 2,7 milliárdról

A 2014–2021 közötti uniós fejlesztési ciklus első hivatalos megyei szerződését írta alá tegnapelőtt írta alá Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Lábadyné Csaba Anikó, a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságának vezetője.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

A támogatás összege 2 milliárd 688 millió forint, a projekt megvalósításának időszaka 2016 áprilisától 2021. március végéig tart. Több mint kétezer ember vesz részt az ebből szervezett munkaerőpiaci programokon, és ezer fő jut álláshoz. A munkaerőpiaci kereslethez igazítják a képzési és elhelyezkedési lehetőségeket, melyet Foglalkoztatási Paktum keretében a Kormányhivatal és a megyei önkormányzat közösen valósít meg, tette hozzá Horváth Zoltán kormánymegbízott.

Az összköltség több mint kétharmadát a programba bekerülő, jelenleg munkahellyel nem rendelkező emberek támogatására fordítják. Ez a pénz többek között képzési, bér- és járuléktámogatás, utazási költségtérítés formájában jelenik, jelenhet meg.

A pályázatot 2016. március 31-én nyújtották be, és négy és fél hónapig tartott az elbírálási procedúra.


 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!