Közélet

2016.08.24. 12:30

Ötvenkét új busz érkezik a régióba

Ötvenkét magyar Credo autóbuszt állít forgalomba a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. az elkövetkezendő hónapokban. Baranya megyébe 16 jut.

K. E. (Dunántúli Napló)

A buszok átadása szeptember elején kezdődik, a teljes flottát a mai szerződés aláírását követő hatvan napon belül kell leszállítania a győri székhelyű Kravtex-Kühne Csoportnak, így október végéig valamennyi jármű forgalomba áll. Az autóbuszok közül Tolna megyébe 24, Baranya megyébe 16, Somogy megyébe 12 darab kerül.

A könnyűszerkezetű, Euro 6-os motorral, robotizált sebességváltóval szerelt környezetbarát autóbuszok 15-30 százalékos átlagos üzemanyag-megtakarítást tesznek lehetővé. A 40 darab Credo Econell EN 12 és a 12 darab Credo Inovell IC 12 típusú autóbuszokat légkondicionálóval, modern utas információs rendszerrel szállítja a gyártó. A CREDO autóbuszok árarányos magyar értékhányada a kategóriájukban kiemelkedő, a legmagasabb a hazai gyártmányok között, ugyanis megközelíti a 80%-ot. Egyebek mellett mind a mellső, mind a hátsó futómű a győri Rába terméke, a sebességváltó a ZF Hungária egri gyárában készül, az ablaküvegek Orosházáról, a padló és a műanyag burkolatok pedig a Graboplast győri üzeméből származnak.

Az új autóbuszok regionális feladatokat látnak el, forgalomba állításukkal emelkedik a társaság szolgáltatási színvonala, hozzájárulnak az utasok elégedettségének növeléséhez, a cég fejlődéséhez. A társaság az elmúlt években kizárólag magyar autóbuszokat vásárolt és helyezett forgalomba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!