Közélet

2016.08.29. 11:36

Több pad, és talán utasváró is lesz a helyi pályaudvaron

Nincs elegendő pad a vasútállomásnál lévő helyi buszpályaudvaron – panaszolja több olvasónk.

W. K. (Dunántúli Napló)

Így, míg a buszra várakoznak, nem tudnak hova leülni, csomagjaikat letenni. Esőbeállókra is nagy szükség lenne sokak szerint: tűző napsütés vagy csapadék ellen semmi nem védi az utasokat. Emellett a digitális menetrendjelző táblákat is többen hiányolják.

A panaszok kapcsán dr. Bokor Károly, a Pécsi Mobilitás Központ vezetője kérdésünkre elmondta, az autóbusz-pályaudvarra korábban telepített padokat szeptemberben továbbiak követik, a 3-as és a 4-es kocsiállás, illetve a kormányablak melletti megálló területén.

– Miután a vasútállomás fogadóépülete műemléki védettség alatt áll, hagyományos esőbeálló nem telepíthető a környezetébe. Már korábban megkezdtük a MÁV-val az egyeztetési sorozatot, amelynek eredményeként reményeink szerint hamarosan az autóbusz-megállókban utasvárót lehet majd létesíteni – tette hozzá a központ vezetője.

A digitális jelzőtáblákkal kapcsolatban elmondta, folyamatosan tervezik a város területén a közterületi vizuális utastájékoztató rendszer bővítését is. A meglévő öt kijelző mellett – amelyekből egy Uránvárosban, egy a vásárcsarnoknál, három pedig az Árkádnál található – a jövő év elején további információs táblák telepítése várható városszerte.

Dr. Bokor Károly hangsúlyozta, a pécsi buszközlekedés megújítása folyamatos és nem csak a buszcsereprogramról szól. A helyi közösségi közlekedés fejlesztésére több elképzelés is született az elmúlt időszakban, azonban ezek megvalósíthatósága nagymértékben függ az igénybe vehető pályázati pénzektől. Ezeket folyamatosan vizsgálják, s indulnak minden szóba jöhető támogatásért. Az elektromos buszok beszerzése például folyamatban van, 24 ilyet vásárol Pécs fejlesztési források felhasználásával.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!