Közélet

2016.08.30. 12:13

Három új sportpark is épülhet Komlón

A város is csatlakozott ahhoz az országosan meghirdetett programhoz, amelynek célja, hogy a lakosság minél több szabadtéri helyszínen sportolhasson, és egészségesebb életmódot folytathasson.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A program keretében az önkormányzatok testedző eszközökkel ellátott sportparkokat és futóköröket hozhatnak létre pályázati pénz segítségével. Komlón a lakosság által jelzett igények alapján (a meglévő szilvási KRESZ-parkon kívül) három sportparkra és egy 200 méter hosszú futókör létrehozására nyújtott be kérelmet az önkormányzat.

A tervezett helyszínek pedig a következők: Sikondán, a szanatórium előtti zöld területen, valamint Kökönyösben a Gorkij utca és a Nagy László utca közötti játszótér területén épülne sportpark. Emellett Körtvélyesben, a Körtvélyes utca 13–19. mögötti területen, amelyhez kapcsolódóan egy futókört is kiépítenének. Utóbbit csak részben támogatja az állam, de a város saját pénzből kipótolja a hiányzó összeget. A kérelmek elbírálása folyamatban van.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!