Közélet

2016.08.31. 10:17

Feltörték és kirámolták a zenészek kisbuszát

Hangszereket is felajánlottak már a Miért ne?! csoport zenei foglalkozásaihoz, de még elkél a segítség.

Nógrádi L. (Dunántúli Napló)

Kifosztottak egy zenészcsoportot Pécsen, a hír nyomán a Miért ne?! nevű formáció megsegítésére az elmúlt hetekben összefogás szerveződött. A csapat 2009-ben indult az egykori ZION keretei közt, az önkénteseik azóta igyekeznek hozzájárulni Pécs és környéke kulturális életének színesítéséhez. Szerveznek összművészeti alkotó- és előadói tevékenységeket, de örömzenélésekre, hangszerekkel való ismerkedésre és zeneszerszámok barkácsolására is rendszeresen lehetőséget biztosítanak. A többek között nyári fesztiválokra is kitelepülő csoport kiemelten foglalkozik a fiatalok és hátrányos helyzetűek kultúrával való megismertetésével, közösségeik erősítésével.

Mindezt veszélybe sodorta, hogy augusztus elején Pécsen ismeretlenek feltörték a kisbuszukat. A korábban főleg egyetem, az utóbbi években munka és család mellett tevékenykedő tagok által évek alatt összegyűjtögetett felszerelés, köztük hangtechnika, hangszerek és mindenféle kellékek – mintegy félmillió forint értékben – eltűntek. Pótolni mindezt saját erőből egyhamar nem tudják, ezért is örvendetes, hogy igazi összefogás indult a megsegítésükre. A Nappali bárban hétfőn este négy helyi zenekar adott jótékonysági koncertet, hogy a csoport tovább működését egy a nyári szezont elbúcsúztató esttel támogathassák.

Mint Radnóti Gábor, a Miért ne?! csoport egyik szervezője elmondta, szép számú résztvevőt mozgatott meg a Rokokó Rosé, a Kubalibre, az Allreadies és a Beans fellépése. Némi pénzadomány mellett fontos eredmény, hogy két gitárt is felajánlottak a csapatnak, akik az elmúlt hetekben is több kölcsönhangszert kaptak barátoktól. Így látszik a remény arra, hogy folytathatják a küldetésüket, de a teljes visszatérés még messze van.

Tervezik a jövőt

A Miért ne?! javára távoli városokból is érkeztek segítő felajánlások zenésztársaktól és zenekedvelőktől egyaránt. Ezek jó része a következő hetekben érkezik be, ezután tudják érdemben tervezni a jövőjüket – fogalmazott Radnóti Gábor. Ugyanakkor még rengeteg a pótolnivaló. Aki tehát hangszerrel, művészeti kellékkel, pénzadománnyal vagy bármi más módon segítené a csoportot, az a facebook.com/miertne oldalon megtalálja őket, de a 06 70/297-0601-es telefonszámon is jelentkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!