Sport

2016.09.01. 16:36

A Rátgéber Akadémia volt a házigazdája az EYBL első fordulójának

Négy mérkőzéséből kettőt győzelemmel zárt a Rátgéber Akadémia U14-es fiúcsapata a korosztály legrangosabb nemzetközi sorozatában, a Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban rajtolt European Youth Basketball League-ben. Hat nemzet kilenc együttese lépett pályára a háromnapos tornán.

K. M. A.

– Nagyon fontos, hogy nemzetközi mezőnyben tudjuk versenyeztetni csapatainkat már minél fiatalabb kortól, ezek pótolhatatlan tapasztalatok a játékosok életében – mondta Rátgéber László ügyvezető. – Akadémiánk tízesre vizsgázott egy nagyszabású nemzetközi torna szervezésében.

– Az első EYBL-fordulót pozitív élményekkel és sok tapasztalattal zártuk – összegzett Szentpáli Gergő, az U14-es csapat vezetőedzője. – Az augusztusban elvégzett munka látszott a mérkőzések során, de a hiányosságainkra is fény derült.

Eredmények: Buducsnoszt–Rátgéber Akadémia 81-62, legjobb pécsi dobók: Lakatos 20, Csernus 14; Rátgéber Akadémia–KK Flash (szerb) 96-31, legjobb pécsi dobók: Hiezl 19, Bátai 16; Pelhrimov (cseh)–Rátgéber Akadémia 68-43, legjobb pécsi dobó: Lakatos 11; Rátgéber Akadémia–Debreceni KA 62-48, legjobb pécsi dobók: Staubach 18, Vukas 11, Lakatos 11.

Pucz: 22 pont

A Rátgéber Akadémia kadett leánycsapata a Regional Youth Basketball Games nemzetközi sorozat első fordulójában lépett pályára a TÁSI-csarnokban. A házigazdák több mint harminc ponttal verték az Újvidéket, valamint szoros meccsen kikaptak az idősebb játékosokkal érkező Szekszárdtól.

Eredmények: Rátgéber Akadémia–Szekszárd 77-80, legjobb pécsi dobók: Pucz 22, Hegedűs 12, Kovács 12, Wentzel 12; Rátgéber Akadémia–Újvidék 88-55, legjobb pécsi dobók: Varga 14, Wentzel 12.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!