Közélet

2016.09.08. 19:00

Egy legendával kevesebb? Kérdéses a Papucs sorsa

Tárgyalnak a borozó bérleti szerződésének a hosszabbításáról.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A napokban felröppentek a hírek, hogy végleg bezár a pécsiek körében (is) népszerű Papucs borozó. A diákok, egyetemisták egyik törzshelyének számító kocsmának ugyanis év végén lejár a bérleti szerződése, és egy önkormányzati előterjesztés szerint nem fogják meghosszabbítani azt. A pletykáknak az épület tulajdonosa, a Pécsi Egyházmegye közleményben vette elejét. Eszerint nem született még végleges döntés az ügyben, a bérlőkkel (így a bororozóval és a mellette álló a szuvenírbolttal) jelenleg is folynak a tárgyalások.

Annyit azonban leszögeztek, hogy bármi lesz is a döntés, az egyházmegyének, sajátos céljai mellett, a megújulás, az igényesség, és a minőség is kiemelten fontos. Ezért, bár a Rózsakert egyházmegyei tulajdon, a tervezett beruházás során a köz és a város érdekét fogják szem előtt tartani. A híresztelések ellenére hotel nem épül a területen, viszont közpark, virágzó zöld felület és minőségi szolgáltatás szerepel a tervek között. Addig viszont minden marad a régiben – hangsúlyozta az egyházmegye.

A közleményben arra nem tértek ki, hogy a kegytárgybolttal és egyházi borozóval kapcsolatos értesülések mennyiben helytállóak. A Papucs, vagy más néven Káptalan Borozó egyébként már az első világháború előtt egyházi borkimérő helyként működött egészen a második világháborúig. Az államosítás után füstös „késdobáló” kocsma volt 1992-ig. Ekkor vette át az üzletet a mostani üzemeltető. A borozóban sok ismert ember megfordult, így például Andorai Péter színművész, Bezerédy Győző helytörténész vagy Bachman Zoltán építész.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!