Sport

2016.09.10. 10:16

A Ceglédet fogadják ma a komlóiak

A Sport36-Komló férfi kézilabdacsapata ugyan lejátszott már egy bajnokit (Veszprémben nagyon kikapott), de a lényegi rész csak ma délután kezdődik: a Ceglédet fogadja Kilvinger Bálint együttese. Nincs mese, hazai pályán győzni kell!

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Miután rájátszás most nem lesz (lassan a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhetne a honi szövetség a lebonyolítást érintő megszámlálhatatlan variálással), hanem oda-visszavágó alapon két kört, vagyis összesen huszonhat fordulót játszik a mezőny, minden egyes mérkőzésnek óriási jelentősége van. Aki egy–egy hazai bajnokit elbukik a riválissal szemben, bizony rögtön nagy hátrányba kerül.

Épp ezért kell ma délután mindenképpen nyernie a Sport36-Komlónak! Kilvinger Bálint együttese a felkészülési mérkőzések során jó benyomást keltett, s a szurkolók bíznak benne, hogy az első hazai bajnokin is minden klappolni fog.

– Úgy érzem, készen állunk, a felkészülés alatt mindent megcsináltunk, amit elterveztünk – mondta Kilvinger Bálint, a komlóiak vezetőedzője. – Az utóbbi időszakban már nyilván a taktika került előtérbe: leporoltunk tavalyi dolgokat és persze tanultunk újakat is. Holnap pedig már nyomjuk élesben.

Kíváncsian várjuk, milyen lesz az a csapat, amelyet már Kilvinger készített fel, mennyiben különbözik majd Ratko Djurkovics együttesétől. A szakvezető reméli, hogy már most látható lesz a különbség, ugyanakkor hozzátette, azért hosszabb időre van szükség ahhoz, hogy teljesen a saját elképzelései szerint formálja a csapatot, a játékukat.

Ma délután mindenesetre az lesz a leglényegesebb, hogy eredményesek legyenek. A Cegléd nem változott sokat a tavalyi szezonhoz képest, a meghatározó játékosok nagy része maradt.

– Jó átlövőerővel rendelkeznek, ezért fontos lesz, hogy megfelelően kiérkezzünk rájuk, ne tudjanak tisztán lőni. Emellett a beállósukat is „gardíroznunk” kell, nem szabad engednünk, hogy zavartalanul mozogjon. És persze az is lényeges, hogy ha nem tudjuk góllal befejezni a támadásunkat, gyorsan zárjunk vissza, mert bizony szaladnak előre.

A komlóiaknál Igor Markovics játéka erősen kérdéses, a balszélső ugyanis ujjsérülést szenvedett, nem biztos, hogy megkockáztatják a pályára lépését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!