Közélet

2016.09.09. 17:05

Az MSZP szerint maradjunk otthon

Vidéken is elkezdődött az MSZP „Maradj otthon” kampánya, erről Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Tóth Bertalan frakcióvezető, a párt megyei elnöke, a szigetvári Kossuth téren tartott sajtótájékoztatót.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Molnár Gyula hangsúlyozta, az október 2-i kvótareferendum eredményének semmilyen jogi következménye nem lesz. Az pártelnök szerint a népszavazást a kormánypártok „politikai paravánként” használják, ugyanakkor „Orbán Viktor arra akar felhívni, hogy szakítsunk azzal az európai joggal, amelynek alapszerződését ő maga is elfogadta, és amelynek haszonélvezője minden magyar ember”. Az MSZP a kampányában bemutatja, hogy a kormánypártok miként próbálják meg elfedni a korrupciót, és felhívják a figyelmet az oktatás és az egészségügy problémáira.

Tóth Bertalan úgy fogalmazott, hogy a Zrínyi-emlékévben a Szigetvárra érkező politikusok az ország biztonságát hangsúlyozzák, azonban – véleménye szerint – a kormánypártok ennél fontosabbnak tartják saját céljaikat, hogy a népszavazással a miniszterelnök számára olyan hátteret építsenek, amellyel a közös megoldások képviselete helyett inkább szétfeszíti az együttműködés kereteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!