Sport

2016.09.10. 20:35

A Benficát választotta Csoboth Kevin

Portugál sztárcsapathoz szerződött Csoboth Kevin, a Ferencváros korosztályos válogatott játékosa. A 16 éves, Pécsről indult tehetség a Facebookon utalt a még nem hivatalos hírre.

Bama.hu (forrás: ckozep.hu, NSO)

Bár rebesgették, hogy a Kozármislenyhez szerződhet a PMFC-nél nevelkedett Csoboth Kevin, a 16 éves tehetség portugál sztárcsapathoz szerződött. A hírt hivatalosan még nem jelentették be, de a pécsről eligazolt labdarúgó a Facebook-oldalán pénteken a Benfica csapatához való leszerződésre utalt.
Csobothnak áprilisban a Ferencváros már profi szerződést kínált, de a jelek szerint a fiatal játékos nem ezt választotta - írja a hírt elsőként közlő Cközép.hu oldal.

Az NSO.hu háttérinfói szerint a Ferencváros U16-os csapatában az előző szezonban 15 mérkőzésen 30 gólt szerző futballista az MLSZ adatbázisa alapján júliusban a Kozármislenyhez szerződött, ám az NB II-es klub erről nem adott tájékoztatást. Az ask.fm közösségi oldalon Csoboth egy hónappal ezelőtt az egyik kérdésre adott válaszában arra utalt, azért szerződött a Kozármislenyhez, mert onnan könnyebben igazol a határon túlra, mint az Üllői útról. Állítása szerint: „a Fradiból nem engedtek külföldre”.

A 2000-es születésű Csoboth Kevin korosztálya egyik legnagyobb tehetségének számít, az MLSZ versenyrendszerében eddig 173 mérkőzésen 234 gólt jegyzett. A Pécsről induló, majd kölcsönben a székesfehérvári Főnixben szereplő ifjú futballista játékát a Herthánál, a Salzburgnál, a Portónál és a West Ham Unitednél is szemügyre vették, míg 2011-ben a Milannál vendégeskedett, ám tavaly nyáron a Fradiban kötött ki.
Édesapja Csoboth Róbert, aki az ifjúsági válogatottal 1984-ben Európa-bajnoki aranyérmet szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!