Sport

2016.09.20. 18:31

Vízilabda: 22 év sincs a PVSK átlagéletkora

Ezen a héten, pénteken és szombaton kezdi meg a szezont a PVSK-Mecsek Füszért vízilabdacsapata a hazai rendezésű Magyar Kupa-hétvégével. A csapat játéka ugyan még nem állt össze teljesen, de a klub vezetése bizakodva várja a rajtot.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

A hétvégén már a Magyar Kupában várnak tétmeccsek a PVSK vízilabdacsapatára, jövő héten pedig már a bajnokság is elkezdődik. A tavalyi biztos bentmaradás után – 14. helyen zárt a 16 fős mezőnyben az együttes – a csapat gerince egyben maradt, igaz, jókora rutinmennyiség távozott. De Blasio Domenico és Surányi László ugyanis visszavonult, Ivan Basara, a csapat tavalyi legjobbja pedig eligazolt Pécsről.

A kiesők pótlását jórész fiatal játékosokkal oldotta meg Lukács Gergely vezetőedző. Az előttünk álló szezonban viszont valószínűleg 21 éves kora ellenére is húzóember lesz például Drasko Gogov. A szerb pólós a hétvégi, miskolci tornán meg is mutatta, mit lehet tőle várni: három meccsen 13 gólt szerzett. Kolozsi Marcell a Ferencvárostól érkezett Pécsre. A fővárosiaknál kevés lehetőséget kapott, neki viszont komoly céljai vannak, aminek eléréséhez minél több játékpercre volt szüksége. Ezt a PVSK-ban minden bizonnyal meg fogja kapni, és egyelőre úgy fest, élni is fog az eséllyel.

– Nagyon fiatal csapattal vágunk neki a szezonnak – szögezte le Lukács Gergely vezetőedző. – Az átlagéletkorunk 21,5 év. Nagy lehetőségek vannak ebben a csapatban, de az egészen biztos, hogy kemény év elé nézünk. Az már az edzőmeccseken is látszott, hogy képesek vagyunk nagyon magas, és néha érthetetlenül alacsony szinten is vízilabdázni. Az egyik legnagyobb feladatunk az lesz, hogy ezeket a periódusokat eltüntessük.

De Blasio Antonio szakosztályelnök tegnap, a szezonnyitó sajttájékoztatón elmondta, hogy a hivatalos célkitűzés a csapat számára a biztos bentmaradás, de Lukács azért gyorsan hozzátette, hogy a maga részéről az összes meccset meg akarja nyerni csapatával. Mosolyogva hozzátette, hogy ha ez sikerülne, akkor maximálisan elégedett lenne.

A szakosztályvezetést a nyáron átvevő De Blasio Domenico hozzátette, igyekeznek egyre profibb körülményeket teremteni a csapat körül, a szezon során több akcióval is készülnek majd, amivel a PVSK-Mecsek Füszértet igyekeznek majd népszerűsíteni.

Az OSC, a Szeged és a KSI érkezik Pécsre a Magyar Kupában

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Pécs lesz a Magyar Kupa egyik házigazdája a csoportkörben. A pécsiek a bombaerős OSC-t, a Szegedet és a KSI-t látják vendégül a hétvégén. Első ránézésre egyértelműnek tűnik, az OSC ellen nem lesz keresnivalója a PVSK-nak, a KSI-t illene legyőzni, és egy kis szerencsével talán a Szeged elleni találkozón maradhat esély a pécsi továbbjutásra – a négyes első két helyezettje folytathatja a szereplést. Az MK meccseire ingyenes lesz a belépés az Abay Nemes Oszkár sportuszodába. De Blasio Domenico visszavonulása után új csapatkapitányt választott a pécsi együttes, a tisztet ezentúl a kapus, Barát Ferenc tölti majd be, igaz a kupában még nem debütálhat, egy sérülés miatt egyelőre nem fog vízbe ugrani.

A hétvége programja, szeptember 23., péntek: OSC–KSI (10.30), PVSK-Mecsek Füszért–Szeged (12.00), PVSK-Mecsek Füszért–OSC (18.30), KSI–Szeged (20.00). Szeptember 24., szombat: KSI–PVSK-Mecsek Füszért (10.30), OSC–Szeged (12.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!