Közélet

2016.09.22. 18:15

Kamionokkal viszik a lisztet a gyerekeknek

Tizenegy tonna lisztet indítottak útnak tegnap a baranyai gazdák, a szállítmányok a Magyarok Kenyerére szánt lisztet juttatják célba a rászoruló gyermekotthonok számára.

K. E. (Dunántúli Napló)

– Köszönet a gazdatársaknak, hogy idén két tonnával növelték a felajánlott gabona mennyiségét. Mindez azt jelenti, hogy idén plusz egy támogatott szervezetet vehettünk fel a listára, egyben több gyermek étkeztetését is segítettük – mondta az adományozó ünnepségen Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Szervezetének elnöke.

Az adakozóknak köszönhetően a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ 3, a Máltai Szeretetszolgálat 2,5, a Szemem Fénye Alapítvány 2,5, a Szent Márton Caritas Alapítvány és a Dél-Baranyáért Alapítvány 1,5-1,5 tonna kenyérlisztet kapott. A felajánlásokért köszönetet mondott dr. Korinek Beáta, a Magyarok Kenyere programot kezdeményező dr. Korinek László lánya is, kiemelve a baranyai gazdák aktivitását.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!