Közélet

2016.10.14. 13:45

PMFC: nincs vége a dalnak Koller szerint

Még a bajnokság egyharmada sem ment le, a PMFC labdarúgócsapata mégis tetemes hátrányba került az NB III. Közép csoportjában: nagyon távolinak tűnik a bajnoki cím és a feljutás. Koller Krisztián ennek ellenére úgy véli, nincs még lefutva semmi.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Vége a dalnak? Tíz forduló után tizenegy pont az éllovas Szigetszentmiklós előnye a PMFC-vel szemben.

– Elment tíz forduló, de még van vissza huszonnégy. Ha ugyanez lenne a felállás négy körrel a vége előtt, akkor talán azt mondanám, hogy vége a dalnak, de most még szerintem nincs lefutva semmi. A Szigetszentmiklós biztosan nem fog hibátlan teljesítménnyel bajnokságot nyerni, meg fog botlani a folytatásban: most játszik majd az élmezőnnyel, pontokat fog hullajtani – mondta Koller Krisztián, a PMFC játékosa.

– Sajnos a Szekszárd ellen önök is elhullajtottak hármat.

– Nagyon bosszantott ez a mérkőzés, éjjel alig tudtam valamit aludni! Egyrészt mindenkinek jobban oda kell tennie magát. Másrészt, bár nem szoktam foglalkozni a játékvezetőkkel, de ez a mostani a kritikán aluli kategóriát súrolta: az ember alig tudott uralkodni az érzelmein. Nem azért, hogy les volt-e Fekete gólja, vagy sem, hanem azért, mert a vendégeknek körülbelül három játékossal kevesebbel kellett volna befejezniük a meccset. És akkor még nem beszéltünk a meg nem adott tizenegyesekről. Sosem azt vártam, hogy segítsenek minket hazai pályán, de legalább meg kellene tartani az egyensúlyt. Nem mellesleg természetesen nekünk be kellene rúgnunk a helyzeteinket, és akkor mindjárt más lett volna a helyzet.

– Miért van ekkora hátrányban a PMFC?

– Nem sikerült több olyan játékost igazolni, akiknek van magasabb osztályban szerzett tapasztalatuk. Egyszerűen degradáló lett volna nekik idejönni. A keretünket jelenleg nyolcvan-kilencven százalékban olyan fiatalok alkotják, akik korábban még nem játszottak ebben az osztályban, ezen a szinten. Kijönnek a hullámzó teljesítmények, és nem lehet rájuk tenni azt a nyomást, hogy mindenképpen bajnokságot kell nyerniük és fel kell jutni a másodosztályba, mert ezt nem biztos, hogy elbírják. Mindenki teszi a dolgát becsülettel, ezzel nincs gond. A megyebajnokságban még belefértek bizonyos hibák, itt már nem: ha nem lőjük be a ziccereket, az ellenfél megbüntet minket.

– A szurkolók persze azt szeretnék, ha mindig a kedvenceik büntetnének. A tizenegy pont ellenére sem adta még fel?

– Én még biztosan nem adtam fel! Aki ezt megteszi, az nem sportember. A lehetetlen nálam amúgy sem játszik a  szótárban.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!