Közélet

2016.10.17. 14:56

Jobb világítást kapnak az átkelők Komlón

A Kossuth Lajos utca a város legforgalmasabb útja: a helybéliek mellett a városon csak áthaladó autósok is erre közlekednek.

K. E. I.

Emellett üzletek, hivatalok és a buszpályaudvar is közvetlenül az út mellett helyezkedik el, így a gyalogos forgalom is jelentős. Mivel a szakaszon már több baleset is történt, az önkormányzat úgy döntött, átépíti az itt található zebrák közvilágítását. Polics József polgármester elmondta, a négysávos főúton több gyalogátkelőhely is van egymáshoz közel, amelyeket ezrek használnak napi szinten, ezek közül néhányban közlekedési lámpa sem működik.



Ezért több meglévő oszlopot áthelyeznek, valamint újakat helyeznek ki. A tervek szerint az erősebb fény miatt az autósok már nagyobb távolságból is észreveszik majd az útra lépőket. A napokban megkezdődött munkálatok négy átkelőt érintenek: a Zrínyi térnél, a Berek utcánál, valamint a buszpályaudvar két végén levőket. A beruházás a tervek szerint november végéig tart.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!