Közélet

2016.10.23. 17:08

Zsolnay-dolgozó: úgy érzi, becsapták őt is, többi kollégáját is

Úgy érzi, becsapták őt is, többi kollégáját is, amikor elcsábították őket a Zsolnaytól a Ledina Kerámiához, vallotta pénteken a Pécsi Munkaügyi Bíróságon egy alperes.

B. A.

A Zsolnay Zrt. munkaügyi pert kezdeményezett száztizennyolc volt munkavállalója ellen a júniusi tömeges rendkívüli felmondás miatt. Szerintük a munkavállalók nem valós indokok miatt mondtak fel, ezzel nekik kárt okoztak. Az alpereseket 10–12 fős csoportokban idézi a bíróság, eddig csak néhányan jelentek meg, ám kizárólag olyanok, akik azóta ismét a Zsolnay dolgozói. Eddig legalább hatvanan nem mentek el, őket újra idézik.

Péntekre is tíz alperest idéztek, de csak egy porcelánfestő hölgy jelent meg, aki a Zsolnay-ban 1991 óta dolgozott júniusi felmondásáig. Ő szeptemberben felmondott a Ledinánál, mert nem tudtak neki munkát adni, azóta ismét a Zsolnayban van.



Azt mondta, azért ment át a Ledinához, mert azt mondták neki, Bachar Najari nem fog tudni fizetést adni, s mert a Ledinában bízott, mivel önkormányzati cég volt. Állította, a felmondást megszervezték, amiben néhány volt munkatársa is részt vett, a felmondás indokait nem ő találta ki, de hitte, hogy igazak.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!