Sport

2016.10.30. 20:03

Cegléden simán kikapott a PINKK

A Cegléd simán legyőzte a szintén Európa Kupa-szereplő PINKK-et a női kosárlabda NB I vasárnapi játéknapján.

Szakács M . (Dunántúli Napló)

A PINKK-Pécsi 424 mérkőzése Cegléden valójában már úgy öt perc elteltével eldőlt. Csak egy ideig még bizakodtunk abban, hogy talán mégsem. Hiába.

Cegléden vendégszerepeltek a pécsiek vasárnap este, a feldobás után pedig mindössze szűk öt perc telt, de az eredményjelzőn már azt láthattuk: 16-4... Ha létezik pocsék kezdés, akkor az volt. A gond csak az, hogy a folytatás sem volt sokkal jobb. Az első negyed után már tizenöttel mentek a hazaiak, a félidőre pedig a különbség további kettővel nőtt.

Volt még hátra egy félidő, tizenhét pontos hátrány, és az egyre nyomasztóbb múlt. A PINKK ugyanis úgy fest képtelen kilépni önmaga árnyékából. A Vasas, a Győr a Sopron és a PEAC-Pécs elleni négy fiaskó után ugyanis Cegléden is vereséget szenvedett Laczka Miklós együttese. Ez így már ötből öt zakó, ami már nem csak szimplán rossz bajnoki rajtot jelent, hanem bizony annál sokkal többet is. A PINKK-nél nagyon úgy fest, hogy nagy a baj.

Önmagában az, hogy Cegléden vereséget szenved egy csapat, nem is olyan meglepő. Még bele is férhet. Akár Rujákéknak is belefért volna. De nem úgy, hogy a végére már csak macska-egér játék zajlik a pályán, amelyben értelem szerűen a rózsaszínek cincogtak nagyon halkan. Harmincegy ponttal kapott ki a PINKK, és végignézve a játékosok statisztikai mutatóit Aaliyah Whiteside, és a frissen igazolt szlovén irányító, Katarina Risticsen kívül senki sem képes arra a jelen helyzetben, hogy húzza a gárda szekerét. Pedig valakinek most már nagyon el kellene kezdenie húzni azt a szekeret.

Mondjuk azon sem lepődnénk meg, ha a kocsin ülők közül páran már nem sokáig ülnének ott. Kivéve persze, ha a "bizonytalan" bentmaradás a cél. Mert akkor minden mehet tovább így.

Cegléd–PINKK-Pécsi 424 87-56 (25-10, 24-22, 18-11, 20-13)

Kosárlabda-NB I., nők. Cegléd: KÁNYÁSI 16, MEDGYESSY 16/3, SKORICS 19/6, Bujdosó 9/3, Makszimovics 6. Cs.: KATONA 11/3, Serbán 2, Schlemer 4, Szepsi, Fister 2, Ruttner 2. Vezetőedző: Cziczás László. PINKK: WHITESIDE 13, Ruják, Benke 3/3, Gémes-Sarok 7, Markovics 12. Cs.: Kovalcsik 4, Séra, Bozóki 3, Szabó, RISTICS 11/9, Martonosi 3, Sánta. Vezetőedző: Laczka Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!