Kultúra

2016.11.02. 18:44

Plácido Domingo ajánlásával: Stefan Pop és Elsa Dreisig érkezik Pécsre

Operasztárok pécsi randevúja, Plácido Domingo ajánlásával. November 13-án a Kodály Központban.

BAMA

A koncertnek Éric Fournier Franciaország és Yossi Amrani Izrael Állam magyarországi nagykövete, valamint dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a védnöke, és dr. Páva Zsolt polgármester a házigazdája.

Újabb olyan opera világsztárok érkeznek Pécsre, akiket a Domingo énekversenyek (Operália) tettek ismertté. Elsa Dreisig és Stefan Pop november 13-án hallható a Kodály Központban.

Plácido Domingo és a pécsi közönség barátsága közel tíz éves múltra tekint vissza. A legendás tenor első alkalommal 2008-ban adott itt óriási sikerű koncertet, a Plácido Domingo’s Operaliát pedig 2009-ben Pécs – Budapest rendezhette meg. Ekkor a pécsi bazilika előtt közel 18 ezer tekintette meg a gálát. Azóta a nemzetközi énekverseny legjobbjai rendszeresen fellépnek hazánkban, és egy ilyesforma esemény következik november 13-án is a Kodály Központban, ahol az Operalia idei női, és korábbi férfi győztese ad egymásnak randevút. Ezen az esten Magyarországon első alkalommal lép közönség a 2016-ban Mexikóban megrendezett Plácido Domingo’s Operalia első helyezettje, Elsa Dreisig, a fiatal szopráncsillag, aki többek között fellép a Berlin Staatsoper, Opéra de Paris, Opernhaus Zürick színpadain. Németországban pedig 2016-ban az Év Fiatal Művészének választották.

Az est tenoristája, Stefan Pop pedig 2009-ben debütált a Franco Zeffirelli által színre vitt Traviatában, mint Alfredo. Stefan Pop a Teatro dell’Opera di RomaStaatsoper Wien, Staatsoper Hamburg és az Oper Frankfurt dalszínházak produkcióinak ünnepelt énekese, a 2010-es Milanói Scala színpadán rendezett Operalia első- és közönségdíjasa.

A különleges koncertnek Wiedemann Bernadett a Magyar Állami Operaház vezető magánénekese a hazai sztárvendége, valamint a PTE Művészeti Karán végzett Kiss Alexandra trombitaművész, a rendezvény moderátora pedig Mesterházy Gyula Soós Imre-díjas színművész. Magyarország élvonalbeli zenekarát, a MÁV Szimfonikusokat Israel Gursky dirigálja. A fiatal karmester többek között a Washington Nemzeti Opera, a Los Angeles Opera és a Theater Regensburg operaelőadásainak ünnepelt művésze és az emlékezetes 2009-es gálaműsort is ő vezényelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!