Sport

2016.11.02. 20:25

A PEAC és a PINKK is kikapott hazai pályán

A PEAC-Pécs és a PINKK-Pécsi 424 is vereséget szenvedett hazai pályán az Európa-kupa csoportkörének második fordulójában. Raksányiék a török AGÜ Sportól, Rujákék pedig az MBA Moszkvától kaptak ki szoros meccsen.

K. Mayer A.–Szakács M. (Dunántúli Napló)

Bivalyerős csapatot fogadott a PEAC-Pécs együttese az Európa-kupában: a török Bellona Agü csapatában jó néhány sztár akadt. A palánk alatt Ann Wauters-t senkinek sem kellett bemutatni, aki valamennyire is konyít a sportághoz, a remek belga center már tíz évvel ezelőtt is megkeserítette a pécsi játékosok életét. Mellette persze még akadtak fiatalabb kiválóságok is, s az első percek alapján bizony úgy tűnt, hamar eldől ez a találkozó – amikor 2-8-at mutatott az eredményjelző, Borisz Maljkovics időt is kért. Persze az sem volt mellékes, hogy az első negyed közepéig egyetlen faultot sem fújtak be a játékvezetők a törökök ellen, míg Raksányiéknak már rég megvolt az öt…

Nem sokkal később azonban már rendezte sorait a PEAC-Pécs, s amikor a második negyedben 23-17 volt az állás, már nem is tűnt verhetetlennek az ellenfél. A nagyszünetben annak ellenére csak egy ponttal vezettek a törökök, hogy 70 százalékkal dobták a kétpontosokat – szerencsére ritkán vállalkoztak. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a hazaiaknak egyre nagyobb energiákat kellett mozgósítani minden pontért: na, ilyenkor jött jól nagyon egy lélekromboló Raksányi-tripla, ami legalább ahhoz elég volt, hogy ne ússzon el a hajó. De csak ideiglenesen. Az utolsó negyed egyértelműen a vendégek szájíze szerint alakult, miközben Mandicsék futottak az eredmény után, ők szép lassan növelték előnyüket, s végül megnyerték a meccset. Nem kérdés, erősebb csapat az övék.

Sok volt az esetleges megoldás

A PINKK-Pécsi 424 öt bajnoki zakó és egy EK-vereség után ugrott neki az MBA Moszkvának este a Gandhi Sportcsarnokában. És tényleg nekiugrás volt ez: Gémes-Sarok kettő plusz egye és Markovics triplája remek volt kezdésnek, utána azonban nagyon megállt a hazai csapata. A moszkvaiak közben folyamatosan dobálták a hármasokat, hazai oldalon pedig rengeteg volt az esetleges megoldás. Nem is csoda, hogy 6-13-as állásnál időt kért Laczka Miklós. Ez olyan nagyon sokat nem segített, az első negyed végére maradt a hétpontos differencia.

A második negyed azonban remekül kezdődött. Gyors hat hazai pont, utána pedig négy olyan perc, amikor tökéletesen védekezet a PINKK. Kár, hogy elől nem jöttek ekkor az extra kosarak, ugyanis nem csak vezetést vehette volna át a pécsi gárda, de akár komolyabb előnyre is szert tehetett volna. A "volna" és a "ha" azonban ezúttal sem játszott, a Moszkva viszont lassan magához tért, az első félidő így is szoros volt.

A nagyszünet után aztán tíz perc alatt eldöntötte a meccset a vendéggárda, főleg Gorbacheva remek játékával ugyanis tíz ponttal nyerte a harmadik játékrészt, és bár a PINKK a végére látótávolságon belülre küzdötte magát, ahhoz már nem volt elég az idő – meg talán az erő sem – hogy megfordítsa a találkozót. Kár érte, mert idén talán most járt a legközelebb  győzelemhez Laczka Miklós csapata.

PINKK-Pécsi 424–MBA Moszkva 65-71 (15-22, 18-13, 12-22, 20-14)

Kosárlabda-Európa-kupa, nők. B csoport, 2. forduló. PÉcs, Gandhi Sportcsarnok, 100 néző. PINKK: RISZTICS 14/12, Ruják 7/3, Gémes-Sarok 7, Bozóki 5, MARKOVICS 17/6. Cs.: Kovalcsik 7, Sánta, Whiteside 6, Szabó 2, Martonosi. Vezetőedző: Laczka Miklós. Moszkva: NIZAMOVA 10/6, LESHKOVTSEVA 14/3, Degtyarskaya 9/3, Sytnyak 8/3, GORBACHEVA 22/3. Cs.: Pedrova 2, Marchenkova 3, Bratchikova, Kaitukova, Glonti 3. Vezetőedző: Alekszander Diratszujan.

PEAC-Pécs–Bellona Agü 62-69 (17-17, 15-16, 11-15, 19-21)

Női kosárlabda Európa-kupa, B-csoport, 2. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 400 néző. V.: Csernova (orosz), Ivanovics (szerb), Sztaszijev (moldáv). PEAC-Pécs: MANDICS 10/3, RAKSÁNYI 15/3, Zele 11, Kuster 9, Siksniute. Csere: Licskai 5, Fűrész, JUHÁSZ 12, Szücs R. Vezetőedző: Borisz Maljkovics. Bellona Agü: WRIGHT 16, ASKIN 13/9, SANDERS 10, DUBLJEVICS 15, Wauters 3. Csere: Atas, Mazics 2, Gray 10/6, Canbaz. Vezetőedző: Esref Ajhan Avci.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 4-8, 13. perc: 23-17, 24. perc: 37-37, 35. perc: 50-58.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!