Sport

2016.11.06. 10:08

Hatodik nekifutásra nyerne a PINKK

A Zalaegerszeget fogadja Laczka Miklós csapata vasárnap este, a PEAC pedig Ceglédre látogat.

Szakács M. (DN)

Vajon meglesz végre az első PINKK-győzelem? Vasánap este választ kaphatunk rá, hiszen Laczka Miklós együttese a Zalaegerszeg csapatát fogadja a nőikosárlabda-bajnokságban. Ha a tabellára pillantunk, akkor a papírforma a Zete mellett szól – az elmúlt években nehezen tudtuk elképzelni, hogy leírunk majd egy ilyen mondatot.

Hiszen a zalaiak eddigi öt meccsükből hármat is megnyertek már, a Cegléd, a Vasas és a BEAC ellen is győztesen hagyták el a pályát. Az is igaz ugyanakkor, hogy mind a három sikerüket hazai környezetben érték el a pécsiek vasárnapi ellenfelei, ez talán adhat okot egy kis reménykedésre. Meg az is, hogy azért az tisztán látszik, hogy annál sokkal jobb csapat a PINKK, mint amit az eddigi eredményei mutatnak.

Persze ötből öt zakó után nem olyan könnyű már reménykedni sem, de legalább vannak biztató jelek. Például a szerdai, MBA Moszkva elleni hazai Európa-kupa-meccs. Ugyan Rujákék ott is vereséget szenvedtek, de azért a mérkőzés egyes szakaszaiban már láthattunk olyan dolgokat, amik jelezték, többre hivatott a csapat annál, semhogy a kiesés ellen küzdjön a bajnokságban.

Katarina Risztics például egyre jobban kezd beilleszkedni a PINKK játékába, és az nagyon jól látszik a szlovén irányítón, hogy remek képességekkel rendelkezik, erőssége lehet a pécsieknek. Az igaz persze az lenne, ha végre egy győztes meccs után elemezhetnénk a rózsaszínek játékát. Valószínűleg most már Laczka Miklós is benne lenne abban, hogy pocsékul játszik a csapata, de nyer. Maradjunk annyiban, hogy hazai pályán a ZTE ellen nem a földtől elrugaszkodott dolog abban bízni, hogy meglesz az az első.

Ceglédre látogat a PEAC

A PEAC-Pécs számára nehéznek ígérkező bajnoki következik vasárnap. Az első hat meccsüket megnyerő Raksányiék ugyanis a negyedik helyen álló Ceglédhez látogatnak. A Cegléd az Európa-kupában is jól szerepel eddig, legutóbb a bajnokságban pedig a másik pécsi együttest, a PINKK-et verte meg, méghozzá nem is akárhogyan, 31 ponttal. Ez alapján szinte biztosra vehetjük, hogy nem lesz sétagalobb a ceglédi vendégjáték.

Persze a PEAC egészen más utat jár be eddig a szezonban mint a PINKK, Borisz Maljkovics együttese ugyanis meccsről meccsre egyre jobb, érettebb játékot mutat, nem is véletlen, hogy egyedüli veretlen csapatként jelen pillanatban vezetik a bajnokságot. Nyilván ezt a tendenciát folytatnák a pécsiek, annyira pedig azért nem tűnik erősnek a Cegléd, hogy őt kiáltsuk ki a meccs esélyesének. Jó esélyük van tehát arra Raksányiéknak, hogy meglegyen a hetedik győzelem is zsinórban a bajnokságban.

A FORDULÓ TOVÁBBI PÁROSÍTÁSA: Győr–BEAC (Vasárnap, 17.00), Diósgyőr–MTK (vasárnap, 18.30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!