Sport

2016.11.07. 08:44

Otthon kapott ki a PINKK a ZTE-től

Hatodik bajnokiján hatodik vereségét szenvedte el a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata. A pécsiek ezúttal a Zalaegerszegtől kaptak ki, méghozzá hazai pályán, így folytatódik Rujákék mélyrepülése.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Ha valaki azt mondta volna a bajnokság rajtja előtt a PINKK szurkolóinak, hogy 6/6-tal fognak kezdeni, valószínűleg nem hitték volna el. Még úgy sem, hogy akkor minden bizonnyal hat győzelemre asszociáltak volna ezt hallva, nem pedig hat vereségre. Márpedig tegnap este hatodik bajnokiján is kikapott Laczka Miklós csapata, ráadásul hazai pályán, a ZTE-től.

Ahogy elkezdődött a meccs már lehetett érezni, hogy nem lesz könnyű estéjük Rujákéknak. Sok hibával játszott ugyanis a pécsi csapat, támadásban pedig csak elvétve fedeztük fel a tudatosság jeleit. Ezt persze a nagyon lelkesen játszó Zalaegerszeg igyekezett is kihasználni, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy tíz perc után hét ponttal a vendégek vezettek. A félidőben pedig már nyolccal. A harmadik negyed végén meg már tizeneggyel. Fellángolásai ugyan akadtak a PINKK-nek, de Risztics és Markovics kivételével nem nagyon akadt senki, aki a hátára tudta volna venni a csapatot.

Jó hét perc lehetett hátra, 45-59 állt az eredményjelzőn, és már el is könyveltük volna a vereséget, de ekkor még nagy hajrába belekezdtek a rózsaszínek. Fel is jöttek a Zete nyakára, az egyenlítés, a fordítás azonban már nem sikerült. A kulcspillanatokban elfogyott a tudomány, meg talán az erő is.

A bajnokság alapszakaszából elment már hat mérkőzés, és a PINKK-nek egyelőre csak vereségei vannak. Sőt. Az Európa-kupában is két zakó a mérleg, így ebben a szezonban az összes tétmeccsét elveszítette a szebb napokat is látott együttes. Sarokék egyszerűen képtelenek nyerni. Az biztos, hogy változtatni kell valamin. A kérdés már csak az, hogy a játékosoknak vagy vezetőknek. Valószínűleg hamar választ kapunk erre.

PINKK-Pécsi 424–ZTE 63-71 (14-21, 18-19, 11-14, 20-17)

Kosárlabda-NB I., nők. Pécs, Gandhi Sportcsarnok, 200 néző. PINKK: RISZTICS 14/6, Ruják 8, Benke 8/6, Bozóki 6, MARKOVICS 15/3. Cs.: Gémes-Sarok 4, Szabó, Whiteside 2, Sánta, Séra, Kovalcsik 6, Martonosi. Vezetőedző: Laczka Miklós. ZTE: NAGY D. 11, Kovács G., BURKHOLDER 23/9, Daniels 8, HORVÁTH Zs. 10 Cs:. Kovács C. 2, Orsó, Böröndy 2, Őri 8, Szalay 7. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!