Közélet

2016.11.07. 18:42

Eltüntethető a Ferencesek utcája kövére mázolt festék

Még nem mérte fel pontosan a Biokom NKft., mekkora anyagi kár keletkezett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szombat délutáni pécsi „városszépítő akciója” után a Ferencesek utcájában, közölte hétfőn érdeklődésünkre a szervezet.

B. A. (Fotó: Körtvélyesii László, Facebook)

Még nem mérte fel pontosan a Biokom NKft., mekkora anyagi kár keletkezett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szombat délutáni pécsi „városszépítő akciója” után.

Azt írták, valamilyen olaj alapú színes festékkel történt a rongálás, a párt aktivistái a repedések által körülhatárolt területeket mázoltak össze a macskakő melletti aszfaltban. Arra, mikor és ki fogja eltüntetni a kárt, hogyan lehet eltüntetni, azt felelték, a festék eltávolítása annak a dolga, aki ezt a burkolatra kijuttatta – a városüzemeltetés mindezt már kezdeményezte.

Ha ezt nem teszik meg, a közterületek kezelőjeként a Biokom végzi majd el, megítélésük szerint az aszfaltburkolat megfelelő hígítóval megtisztítható. A festéket egyébként egy kis részen már el is távolították, úgy tudjuk, a Biokom két embere hétfőn reggel kipróbálta, eltüntethető-e a festék.

Kérdésünkre a cég közölte: szombaton egy munkatársuk éppen arra sétált gyermekeivel, szóvá tette a szabálytalanságot, de az érintettek ezzel nem törődtek, tovább festettek, ezért bejelentést tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!