Sport

2016.11.09. 10:35

PINKK–PEAC rangadót rendeznek az EK-ban ma este

Nemrég a bajnokságban találkozott egymással a PINKK-Pécsi 424 és a PEAC-Pécs női kosárcsapata, ma pedig (18.00, Gandhi-csarnok) az Európa-kupában csapnak össze, ahol eddig mindketten nyeretlenek.

K. Mayer A.–Szakács M.

Az október közepén megrendezett bajnoki a PEAC-Pécs győzelmével (54-64) ért véget, de a hazai pályán játszó PINKK nem adta olcsón a bőrét, a nagyszünetben még egy ponttal vezetett. Ennek megfelelően most is nagy csatára van kilátás. Feltéve persze, hogy a PINKK túl tudja magát tenni azon, hogy ebben a szezonban nem nyert még tétmeccset. Merthogy akárhogy is, de igencsak nyomasztóvá kezd válni az a sikertelenség, ami a rózsaszíneket sújtja. Persze akadt vállalható, vagy épp előzetesen is kalkulált vereségük a bajnokságban, de azért a a Vasas vagy a ZTE elleni zakó borzalmasan fájó volt.

Az Európa-kupában a PINKK tehát nem csak az első nemzetközi győzelmére készül a szezonban, hanem az első olyan tétmeccsre, ahol végre győztesen hagyhatja el a pályát. Az biztos, hogy Katarina Risztics és Nevena Markovics mellett másnak is ki kell vennie a részét a pontgyártásból, mert az a ZTE elleni vasárnapi bajnokin is kiderült, a két légiós kevés ahhoz, hogy győzelmi esélyei legyenek Laczka Miklós csapatának a pécsi rangadón. Azt pedig talán mondani sem kell, hogy egy PEAC elleni mai győzelem milyen sokat segíthetne a borzalmas helyzetben lévő PINKK-en. Nem is az Ek-esélyeket illetően, sokkal inkább azért, mert visszaadhatná a csapat hitét. Hiszen azt felesleges taglalni, hogy a játékoskeret erősségének, és a kosarasok egyéni képességeinek ismeretében sokkal többre hivatott annál a PINKK-Pécsi 424, mintsem, hogy november közepéhez közelítve is az első tétmeccsen aratott győzelmére készüljön a társaság.

Nem biztos, hogy játszhat Fűrész

A PEAC-Pécs ceglédi bajnokiján nem játszott Fűrész Diána, s egyelőre kérdéses, hogy a mai mérkőzésen pályára léphet-e.

– A törökök elleni hazai meccsen már éreztem, hogy valami nincs rendben, fájt a bal vádlim – mesélte a válogatott játékos. – A szombati edzés végén pedig már nagyon fájt a lábam, ezért vasárnap elmentem Kollár Lajos professzorhoz, akinél kiderült, hogy trombózisom van. Azóta ezzel kezelnek, sokat feküdtem, szerencsére a legjobb kezekben vagyok.

Arra a kérdésre, hogy játszhat-e, egyelőre nem tudott válaszolni, ugyanakkor az biztos, hogy szükség lenne rá egy PINKK elleni csatában. A bajnokin ugyanis látszott, mindegy, ki milyen formában van, egy ilyen egymás elleni meccsen csak a pillanatnyi forma és az akarat számít.

– A két csapat rivalizálása miatt valóban nem számít, hogy a PINKK gödörben van-e, mi pedig esetleg jó formában. Ez mindig egy presztízscsata, így nem is foglalkozunk a múlttal, azzal, hogy ki milyen passzban van. Csak akkor tudunk nyerni, ha a jobbik formánkat hozzuk, azt, amelyet a törökök és a Győr elleni meccsen is produkáltunk. Győznünk kell, mert mindenképpen tovább akarunk jutni a csoportkörből!

PEAC-Pécs női kosárcsapata, ma pedig (18.00, Gandhi-csarnok) az Európa-kupában csapnak össze, ahol eddig mindketten nyeretlenek. K. Mayer A.–Szakács M. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!