Sport

2016.11.12. 10:14

A PVSK a Falco ellen őrizné meg hazai veretlenségét

A Szombathely ellen sokat segíthet majd a csapatmunka.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Egy olyan ellenféllel találkozik ma este a Lauberben a PVSK-Pannonpower csapata, amelyről nehéz okosakat mondani. A Falco-t ugyanis a bajnokság kezdetekor szinte mindenki az élmezőnybe várta – nem is indokolatlanul. A szombathelyiek ugyanis az előző idényben még a nyolcba sem jutottak, ennek fényében érthető, hogy komoly változások voltak náluk a nyáron. A kispadra Szrecsko Szekulovics ült le, s leigazoltak egy rakat jó kosarast (például Tóth Norbertet, Kovács Pétert, Darrin Govenst), s nagy reményekkel vágtak neki a szezonnak. Az első fordulóban ugyan kikaptak az Albától, de aztán megverték a Vasast és a Paksot is. Jött aztán egy vereség a bajnok Szolnoktól, ez még belefért, ám a legutóbbi körben az addig nyeretlen Szeged is legyűrte a vasi csapatot. Összességében tehát két győzelem mellett három vereséget számlál a pécsiek mostani vendége – és ennek fényében fogalmunk sincsen, pontosan milyen játékerőt képviselnek.

– Szerintem jó a Falco – mondta felvetésünkre Csirke Ferenc, a PVSK vezetőedzője. – Van négy külföldijük, négy válogatott kosarasuk, ez önmagában is meggyőző tény. A pontjaik kilencven százalékát kettő-kettes elzárásokból és lezárásokból szerzik, szóval erre kell figyelnünk. Egy-egyben szerintem jobb a védekezésük, mint csapatszinten, erre kell építenünk, meg persze minél jobban dobni, és kevés labdát eladni. A közönségünk nagyon sokat segített nekünk a hazai meccseken, bízom abban, hogy most is így lesz.

A pécsiek jelenleg két győzelemmel és két vereséggel állnak a bajnokságban – a két győzelmet azonban hazai pályán szerezték, magyarul ebben az idényben még egyetlen vendégcsapat sem mehetett haza boldogan Pécsről. Bízunk abban, hogy ez a szép sorozat most sem törik meg.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!