Sport

2016.11.12. 19:42

Az elejétől pörögnie kell majd a PINKK-nek

Egy DVTK elleni győzelem valószínűleg rengeteget segítene, mert eddig hatból hat vereség a mérleg.

Szakács M. (Dunántúli Napló)

Egyetlen szerencséje van a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapatának. Bár a bajnokságban hatból hatszor kikapott Laczka Miklós együttese, és eddig az Európa-kupában sem termett babér Sarokéknak, mégsincs idejük arra, hogy a rossz szereplésen lamentáljanak. Holnap este ugyanis már a Diósgyőrt fogadják az NB I.-ben.

– Nem ígérkezik könnyű meccsnek, az biztos – mondta lapunknak Laczka Miklós, a PINKK vezetőedzője. – A DVTK eleve erős ellenfél, ráadásul a formája is jó, hét közben Vajda Anna török csapata ellen játszottak nagyon jó meccset.

Persze az is biztos, hogy a PINKK-nek elsősorban nem az ellenféllel, sokkal inkább saját magával kell foglalkoznia. A PEAC elleni EK-meccsen például megmutatták Rujákék a második félidőben, hogy tudnak ők nagyon is jól, összeszedetten játszani. A kérdés csak az, hogy vajon miért nem megy ez már a labdafeldobástól?

– Nagyon jó kérdés – nyilatkozta Laczka. – A PEAC, de előtte a Moszkva ellen is túl nagy előnyt adtunk az ellenfélnek. Mind a két meccsen tetemes hátrányt tudtunk ledolgozni a találkozó második felében, a gond az, hogy a kezdésnél valamiért rossz fordulatszámon pörög a csapat. Ezen feltétlenül változtatnunk kell.

Hat bajnoki vereség után a hangulat biztosan nem buliba illő, kíváncsiak is voltunk arra, hogyan lehet ezt kezelni.

– Valóban nem rózsás a hangulat – jegyezte meg a szakember. – Ugyanakkor azt vettem észre az elmúlt napokban, hogy talán kezd helyrerázódni a társaság ezen a téren is.
Egy DVTK elleni győzelem valószínűleg rengeteget segítene ebben vasárnap este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!